Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чорна хмара біля Північного корпусу ХНУ: що там відбувається (фото)

Ремонт в ХНУ им. Каразина. Фото: KHARKIV Today
KHARKIV Today разібрався, звідки береться чорна хмара біля Північного корпусу.

Харків'ян не перший тиждень лякають темні клуби біля будівлі університету.

За останні тижні харків'яни кілька разів публікували в соцмережах інформацію про задимлення Північного корпусу ХНУ ім. Каразіна. У мережі виставляли фото, на яких велика хмара, що нагадує дим, заповнювала простір між "крилами" будівлі з боку проспекту Незалежності (раніше - Правди).

1
Темна хмара між "крилами" Північного корпусу ХНУ.

На місце ймовірного ЧП навіть викликали рятувальників, проте гасити нічого не довелося. KHARKIV Today разібрався в ситуації. Для цього кореспондент відправився до вузу, щоб з'ясувати, що там відбувається насправді.

Як виявилося, у Північному корпусі будівельники проводять ремонтні роботи на 7 і 8 поверхах. До одного з вікон на 8-му поверсі приєднали спеціальний рукав для скидання будівельного сміття. Він складається з конусоподібних секцій. Коли по рукаву скидають стару штукатурку і паркет, з отворів виходить пил, який і створює хмару, яку перехожі приймають за дим від пожежі.

Коли кореспондент KHARKIV Today піднявся на 8 поверх будівлі, там знаходились з десяток робітників в респіраторах і купи будівельного сміття. Щось вже насипано в мішки, щось ще лежить.  Будівельники вже демонтували стару підлогу і стелю. Робітники розповіли, що сміття скидають у рукав, щоб не тягати його по сходах і не розносити пил по всьому університету. Коли закінчиться ремонт, невідомо, але судячи по стадії ремонту, затягнеться він ще надовго.

Керівник прес-слежби ХНУ Ліля Змій розповіла, що після ремонту на верхньому поверсі будівлі розташується університетська бібліотека.

У п'ятницю, 13 березня, до університету прибули і рятувальники. Як розповів нам помічник начальника ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін, пожежним, які прибули на виклик перехожих, на щастя,  гасити нічого не довелося.

"Там будівельники скидають будівельне сміття по спеціальному рукаву. Це поширена практика і у нас, і в Європі. Є спеціальні конструкції, які дозволяють не тягати в руках купи сміття", - пояснив Лупаднін, подякувавши перехожих за пильність.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.