Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Чому ми — цапи-відбувайли?": Біля ХОДА мітингувальники вимагають продовжити роботу кафе та ресторанів

Через перебування в "червоній" зоні в Харкові діє обмеження на роботу закладів громадського харчування — вони можуть працювати до 20:00.

Мітингувальники вимагають продовжити час роботи кафе і ресторанів.

6 го листопада біля будівлі Харківської обласної державної адміністрації зібралися сотні співробітників сфери громадського харчування: бармени, офіціанти, ресторатори та інші представники сфери. Учасники акції розташувалися на площі і біля будівлі Харківської обладміністрації. В руках вони тримають плакати "Працювати до 20:00 = Працювати в збиток!", "Як платити оренду?", "Карантин людей не прогодує", "Моїй дитині потрібна куртка", "Ми не виживемо до 20:00". До групи підтримки мітингувальників приєдналася єнотиха Ліза з кафе з єнотами.

За словами власника The Counselor Pub, "Крихітка на мільйон" і "Сліпа свиня" Влада Киянського, малий бізнес давно не приносить хороших грошей. У нього — сто чоловік персоналу, який, ймовірно, після обмеження роботи до 20:00 доведеться скоротити.

"Нам продовжують говорити, що ви — господарі закладів, бізнес. Це давно вже не прибуткова справа. Це питання виживання. Ми не те, що на колінах стоїмо. Хлопці, ми вже померли. Нам — кінець. У мене сто чоловік зареєстрованих робітників. Щодня, приходячи на роботу, знаєте, з чим я стикаюся? Не з операційною діяльністю, не з податковою, не з правоохоронними органами. Я стикаюся з тим, що ці сто чоловік дивляться на мене і питають: "Як вижити?". Цих сто людей я шість років збирав по крихтах. Мої сто чоловік до Польщі не поїхали. Ми ж тут, ми ж — Україна. Чому нас не чують? Звісно (прим. — доведеться скоротити). Мені хлопці кажуть: "Ми не хочемо у відпустку" . Їм нема за що йти у відпустку. У нас був величезний локдаун. Ми за літо віддавали борги, які накопичили навесні. Звідки тепер брати?" — сказав Киянський.

Мітингувальники вимагають створити чітку дорожню карту і прибрати тимчасові обмеження для закладів громадського харчування. Вони готові виконувати всі вимоги, включаючи 50% заповненості місць і відзначають, що в кафе і ресторанах навіть до епідемії ступінь чистоти був "на вищому рівні". Від голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера учасники акції протесту вимагають діалогу.

"Ми хочемо діалогу. Нехай мені скаже пан Кучер, чому саме так. Надайте мені можливість, я хочу працювати. Я буду платити податки, дам робочі місця, зможу утримувати свій персонал. Були приватні зустрічі, на що нам відповіли:" "Подивіться, що робиться в лікарнях", — пояснив Киянський.

Нагадаємо, раніше директор Сумського ринку Андрій Кудінов заявляв, що громадське харчування не переживе ще один локдаун. Тому організовують таку акцію. За його словами, громадське харчування вже "стоїть на колінах".

Вимог у мітингувальників кілька: щоб влада надала можливість вибирати час роботи згідно з форматом закладу (день, вечір, ніч) з дотриманням норм карантинної безпеки, створення робочої групи для вироблення ефективного рішення про правила роботи закладів громадського харчування під час карантину і на весь період карантинних обмежень знизити податкове навантаження.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.