Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Чим більше досліджень, тим більше діагнозів": в ХОДА кажуть, що підстав для посилення карантину немає

Підстав для посилення карантинних заходів в Харківській області немає, кажуть чиновники.

Представники ХОДА називають ситуацію зі збільшенням кількості хворих коронавірусом стабільною. Причина, кажуть чиновники, — збільшення кількості тестувань.

За словами виконуючого обов'язки директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадія Бондарчука, різкого зростання захворюваності в області немає.

"За останню добу проведено +1959 досліджень, 1003 — методом ПЛР, решта — ІФА, підтверджено позитивних 145. Різкого зростання в Харківській області немає, враховуючи збільшення кількості тестів", — сказав Бондарчук.

В інфекційній лікарні сьогодні лікуються від коронавірусу 240 осіб, лише за вівторок 4 серпня було госпіталізовано 36 пацієнтів з підтвердженим діагнозом. Десять осіб перебувають в реанімації. За словами Бондарчука, тестування проводять в основному серед оточення людей з підтвердженим діагнозом, але безсимптомним перебігом захворювання.
"Чим більше буде досліджень, тим більше пацієнтів буде виявлено з позитивним діагнозом. Є безсимптомні носії без проявів, вони є оточенням тих, хто захворів. Це основна частина виявлених. Ми констатуємо стабільну ситуацію. Показники стабільні, підстав для посилення немає", — сказав Бондарчук про можливий перехід Харківської області з "зеленої" зони карантину до "жовтої".

За його словами, харків'яни часто забувають про дотримання карантину, але масковий режим та дистанцію ніхто не відміняв. Раніше заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Тарас Пастух казав про те, що основним місцем зараження, швидше за все, залишається громадський транспорт, в якому практично ніхто не одягає маски.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.