Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Червона" зона в Харківській області: хто піде до школи з понеділка

Частина класів піде до школи, частина перейде на "дистанційку".

В Україні прийняли нове епідемічне зонування, яке вступає в силу в понеділок.

Згідно з рішенням, озвученим на засіданні державної КТЕБ, з понеділка, 2 листопада, до школи підуть учні 1-4 класів. Старші класи всіх шкіл Харкова і області будуть навчатися дистанційно. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністраціїОлексій Кучер у своєму Telegram.

Відзначимо, рішення про зонування приймає Державна комісія з техногенно-екологічної ситуації та надзвичайних ситуацій. Наступне засідання відбудеться через тиждень.

Нагадаємо, сьогодні, 30 жовтня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про нове зонування. У "червоній" зоні залишили Харків, Богодухівський та Золочівський райони.

До "помаранчевої" зоні віднесли міста Ізюм, Куп'янськ, Лозову, Люботин, Первомайський і Чугуїв. Також — Блаклійський, Барвінківський, Близнюківський, Борівський, Валківський, Великобурлуцький, Вовчанський, Дворічанський, Дергачівський, Зачепилівський, Зміївський, Ізюмський, Кегичівський, Коломацький, Красноградський, Краснокутський, Куп'янський, Лозівський, Нововодолазький, Первомайський, Печенізький, Сахновщинський, Харківський, Чугуївський і Шевченківський райони області.

Нагадаємо, раніше виконуючий обов'язки міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що після закінчення осінніх канікул учні 1-4 класів сядуть на навчання за парти. Рішення по інших (5-11 класи) будуть приймати в залежності від зони епідемічної небезпеки в тому чи іншому населеному пункті.

Як писав KHARKIV Today, на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про рекомендацію школам встановити дострокові канікули з 15 по 30 жовтня з можливим переходом на дистанційну або змішану форму навчання.

Потім, 16 жовтня, на позачерговому засіданні Харківської міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віце-мер Ігор Терехов заявив, що школи продовжать працювати в звичному режимі. Однак через півтори години передумав. Школярі пішли на дострокові канікули до 30 жовтня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.