Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Через отруєння учнів 1-4 класів ліцею в Харківській області відправили на "дистанційку"

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today 
26 школярів лікуються вдома.

Поки незрозуміло, що стало причиною поганого самопочуття дітей — чекають результатів аналізів.

17 листопада в Дергачівському ліцеї №3 стало погано 26 учням різного віку, в основному — учням першого класу. Про це повідомила начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської РДА Наталія Давидова.

"Стан дітей визначено як легкої та середньої тяжкості, ніхто не госпіталізований, всі знаходяться вдома. Отруєння не встановлено, оскільки були взяті всі аналізи і результатів аналізів на даний момент немає. Тому отруєння це чи кишкова інфекція, або ротавірусна інфекція — невідомо. Вчора деякі не прийшли до школи, комусь стало зле протягом дня", — розповіла KHARKIV Today чиновниця.

Вона додала, всю початкову школу перевели на дистанційне навчання до офіційних результатів обстеження.

"Не тільки в початковій школі захворіли, але в першому класі їх було найбільше. В інших класах — по одному-двоє дітей. На даний момент в середній і старшій школі діти, які мають братів і сестер в молодшій школі, також не відвідують навчальний заклад, а решта відвідують", — пояснила начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської РДА.

Давидова уточнила, діти вчилися очно не перший тиждень. На сайті Дергачівського ліцею №3 зазначено, що канікули там закінчилися 2 листопада.

За інформацією Харківського лабораторного центру у дітей — підозра на харчову токсикоінфекцію. У ліцеї проводять протиепідемічні заходи. До з'ясування причин нездужання дітей молодшої школи перевели на дистанційне навчання, решта продовжують вчитися в звичному режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання онлайн і наяву. Як школи і університети в Харкові виходять з карантину

Нагадаємо, харківські школярі повернулись за парти 16 листопада, до цього навчалися дистанційно.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.