Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Через харківські фіктивні фірми незаконно поставляли ліки до "ДНР"

Між фіктивними фірмами укладали договори на постачання ліків.

Ліки до "ДНР" поставили на 40 мільйон гривень.

Співробітники Служби безпеки України блокували фінансування терористичної організації "ДНР" через незаконне постачання фармацевтичної продукції на тимчасово окуповані території. Фіктивні фірми зловмисники організували в Харкові та Миколаєві. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Слідчі встановили, що постачання замовляли посадові особи "ДНР". Організатори схеми зареєстрували фіктивні фірми в Харкові, Миколаєві, а також кількох містах сусідніх держав. Між фірмами укладали фейкові договори, за якими ліки нібито відправляли до третіх країн транзитом через Росію. Насправді їх відправляли через Росію до "ДНР". Всього відправили таких товарів на 40 мільйонів гривень, податки надходили до бюджету "ДНР".

"Отримавши продукцію, ділки брали участь і вигравали тендери, оголошені так званим "Міністерством охорони здоров'я "ДНР". СБУ встановила факти сплати ними "податків і зборів" до бюджету терористичної організації", — пояснили в СБУ.

Вантажівку з ліками на 3 мільйони гривень затримали в Чернігівській області. Під час обшуків за адресами фіктивних фірм в Харкові та Миколаєві вилучили комп'ютерну техніку, документи і печатки, які підтверджують протиправну діяльність.

Вирішується питання про вручення зловмисникам підозри за ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України. Їм загрожує від десяти до дванадцяти років позбавлення волі.

Як писав KHARKIV Today, харків'янка організувала постачання масок і ліків "МОЗ ДНР".

Мешканка Харкова отримувала замовлення з непідконтрольної території, закуповувала медикаменти, маски і дезінфектори в аптеках під виглядом гуманітарної допомоги і передавала кур'єрами до "ДНР".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.