Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Через карантин співробітникам Харківського метрополітену не виплачують зарплати

метро льготный проезд. Фото: KHARKIV Today
метро льготный проезд. Фото: KHARKIV Today
Частину співробітників "підземки" відправили у відпустку без збереження виплат, іншим гроші видають невчасно і не в повному обсязі.

Частину співробітників "підземки" відправили у відпустку без збереження виплат, іншим гроші видають невчасно і не в повному обсязі.

На початку квітня KHARKIV Today розповіла про ситуацію з виплатами зарплат і відпустками в Харківському метро дочка одного зі співробітників підприємства. За її словами, з початку карантину деяких співробітників "підземки" відправили у відпустку за свій рахунок. Ті, хто залишився працювати, на початку квітня отримали тільки 10% від зарплати за березень.

Майже через місяць у відповіді на інформаційний запит до КП "Харківський метрополітен" підтвердили наявність заборгованості. При цьому ні кількість співробітників, яких відправили у відпустку, ні підтвердження інформації про те, що на початку квітня їм виплатили тільки 10% зарплати за березень, в документі немає.

У відповіді на інформаційний запит KHARKIV Today про щомісячні виплати зарплат у КП "Харківський метрополітен" кажуть — на фінансовий стан метрополітену вплинуло припинення перевезень з 17 березня.

"У зв'язку з тимчасовим припиненням пасажирських перевезень [підприємство — ред.] було змушене зменшити кількість співробітників, задіяних в роботі метрополітену, і відправити частину з них у щорічні відпустки або відпустки без збереження зарплати в зв'язку з карантином згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 зі змінами. Припинення пасажирських перевезень з 17 березня 2020 року значно вплинуло на фінансовий стан підприємства і своєчасність та повноту обсягу отримання заробітної плати працівниками метрополітену", — сказано у відповіді.

У метро запевнили: гроші шукають.

"На даний момент керівництво метрополітену веде роботу щодо залучення додаткових коштів для виплати заробітної плати співробітникам підприємства", — повідомляється в документі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.