Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Бюджет 2021 в дії! Харківські депутати ухвалили бюджет міста та області на 2021 рік

Депутати кажуть, що продовжать реалізацію курсу Президента Зеленського на створення нової якісної інфраструктури.

Згідно з бюджетом 2021 року в Харківській області мають реалізувати чимало проектів, основну увагу обіцяють приділити закладам охорони здоров’я.

На позачерговому засіданні другої сесії Харківської обласної ради 24 грудня депутати проголосували за затвердження головного фінансового документу області.

Відповідно до нього, загальний обсяг обласного бюджету складе 5 млрд 702 млн грн. Видатки на освіту заплановано в сумі майже 2 млрд грн. На охорону здоров’я планується витратити кошти в сумі 485 млн грн. При формуванні обласного бюджету видатки на заробітну платню  бюджетникам, було враховано і зростання мінімальної заробітної плати з 1 січня 2021 року до 6 тис грн та з 1 грудня 2021 року до 6,5 тис грн. 

"Бюджет збалансований, цілісний і прийнятий вчасно – це було першочерговим завданням для депутатів, і ми його виконали. Вкрай непросто спрогнозувати в умовах пандемії наповнення бюджету, але ми підтримуємо створення резервного фонду у розмірі 130 млн грн, який першочергово спрямують на боротьбу з COVID-19. Разом з тим, вдалось впровадити нові, такі необхідні нашим громадянам програми, як "Електронна Харківщина", яка допоможе нашим громадянам із безперебійним доступом до інтернету" - зазначив депутат Харківської обласної ради Роман Семенуха. 

Роман Семенуха

Тим часом, у Харківській міській раді бюджет прийнято з урахуванням розвитку місцевих програм. Так, на програму підтримки житлово-будівельних кооперативів передбачено 39,4 млн грн, на програму молодіжного житлового кредитування передбачено 42,4 млн грн, а на програму будівництва (придбання) доступного житла – 60 млн грн. 

Депутатка міської ради Вікторія Алєксєйчук оцінює головний фінансовий документ міста, як такий, що продуманий в деталях, хоча і зі зменшеною дохідною частиною.  

"Зменшилась доходна частина у зв’язку з пандемією. Було висловлено пропозиції щодо способів покращення ситуації, ініційовано створення робочих груп: з питань підвищення інвестиційної привабливості Харкова та з підтримки малого бізнесу, які напрацюють відповідні Програми. Захищені статті забезпечені. Соціальні пільги харків‘ян збережені. Зазначено про наявність резервного фонду на випадок непередбачуваних обставин", - підсумувала Вікторія Алєксєйчук. 

Вікторія Алєксєйчук

У партії "Слуга Народу" зазначають, що при розробці місцевих бюджетів депутати спрямували доходи від акцизного податку на реалізацію проектів місцевого розвитку: будівництво шкіл, дитячих садочків, облаштування вулиць, ремонт доріг місцевого значення та мостів. Відповідно до показників Держбюджету на 2021 рік йдеться про 8 млрд грн. 

“Ми продовжимо реалізацію курсу Президента Зеленського на створення в наших громадах нової якісної інфраструктури – транспортної, освітньої, медичної, соціальної. Наші депутати, представники партії у місцевиї радах мають забезпечити такий перерозподіл коштів місцевих бюджетів, щоб стимулювати розвиток громад, щоб люди побачили і відчули поліпшення умов життя”, - підкреслив очільник політсили “Слуга Народу” Олександр Корнієнко.  

Згідно з бюджетом 2021 року на Харківщині мають реалізувати чимало проектів, основна увага планується приділятись закладам охорони здоров’я. Відтак, загалом роботи планується проводити на 89 об’єктах, і чи не найвагоміший з яких -  побудова сучасного і потужного онкологічного центру, який є вкрай необхідним  не лише для Харківщини, а й для всієї Східної України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.