Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Борт з тілом Кернеса приземлився в Харкові

Минуло три з половиною місяця з дня від'їзду Геннадія Кернеса на лікування до Німеччини.

Борт з Берліна приземлився в Харкові. У ньому привезли тіло Геннадія Кернеса. Після цього його повезуть до моргу 17-ї лікарні.

21 грудня о 19:30 до міжнародного аеропорту "Харків" прибув літак Mitsubishi Challenger 850 авіакомпанії AirX Charter (приватна чартерна авіакомпанія, яка базується на Мальті) з тілом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

В аеропорту знаходиться секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, заступник харківського міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов, директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Юрій Сидоренко, голови адміністрацій району міста, ексголова Харківської обласної ради та депутат облради від "Блоку Кернеса — Успішний Харків" Сергій Чернов. Також є охорона, поліцейські і рятувальники.

"Тільки що приземлився літак з Геннадієм Адольфовичем, з його сім'єю. Все інше буде за планом. Похорон і всі процедури, які ми намічаємо, відбудуться післязавтра. Буде і відспівування в Благовіщенському соборі, і прощання з Геннадієм Адольфовичем в Оперному театрі, і поховання на другому кладовищі", — повідомив Ігор Терехов.

Аеропорт покинув кортеж з 14 автомобілів.

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
З аеропорту тіло Геннадія Кернеса відвезли до моргу лікарні №17 на катафалку. Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

Як писав KHARKIV Today, Харківський міський голова Геннадій Кернес помер 17 грудня вночі в німецькій клініці "Шаріте". Причиною стали серйозні ускладнення після коронавірусу, які порушили роботу життєво важливих органів і систем організму.

Кернеса поховають в среду, 23 грудня. Церемонія прощання розпочнеться в Оперному театрі о 9:00 і триватиме до 13:00. Поховають мера на кладовищі № 2, похорони почнуться орієнтовно о 13:30.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.