Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Більше 400 разів жителі Харківської області порушили режим самоізоляції і отримали штрафи

Фото: KHARKIV Today
З початку карантину патрульні виписали 705 протоколів.

Мешканці Харківської області сотні разів відмовлялися від обсервації і торгували без масок.

З початку карантинних заходів поліцейські склали 414 адміністративних протоколів на жителів Харківської області, які порушили правила самоізоляції. Всього складено 705 адмінпротоколів, — повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області.

"Більшість адміністративних протоколів складено відносно осіб, які повернулися в країну і відмовилися від обсервації. Також виявлено продавця, який торгував без маски, і магазин, що працює всупереч забороні", — відзначили в поліції.

Із 705 протоколів 192 складені на співробітників підприємств, установ і організацій, 76 — на керівників торговельних закладів і закладів харчування, 10 — на перевізників, 13 — на керівників підприємств, установ і організацій.

Всі протоколи виписані за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Санкція статті передбачає від 17 тисяч до 34 тисяч гривень штрафу для громадян і від 34 тисяч до 170 тисяч гривень штрафу для посадових осіб. У поліції нагадують, що рішення про штраф приймає суд.

Як писав KHARKIV Today, тепер харків'ян за порушення карантину будуть штрафувати комунальники і співробітники райадміністрацій.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.