Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Батальйон "Донбас" повернувся з передової до Харківської області

Фото: Лозовской горсовет
Чотири роки військові дислокуються в Лозовій.

Батальйон "Донбас" дев'ять місяців виконував бойове завдання в зоні ООС, в кінці листопада бійці повернулися звідти.

Днями військові приїхали на територію колишньої військової частини в Лозовій і готуються до відпустки. Потім бійці будуть проходити підготовку. Про це KHARKIV Today розповів командир окремого 46 штурмового батальйону "Донбас" В'ячеслав Власенко.

"Ми майже дев'ять місяців були на передовій, тому треба дати людям відпочити і добре, що саме  на всі різдвяні і новорічні свята люди будуть вдома. І потім вже з початку року, з новими силами приступимо до підготовки. Кілька місяців будемо тут, планується одиночна підготовка, в складі відділень, взводів, а вже вище там рота, батальйон, бригада — це, я вже думаю, ми в перших числах весни висунемося на Башкирівку, на полігон, і там будемо займатися", — пояснив він.

У своїй другій домівці в Лозовій військові наводять порядок і будуть відновлювати техніку.

"Поки що — наводимо порядок, тому що давно нас тут не було, організовуємо свою життєдіяльність. Трохи обмежив всі переміщення в зв'язку з коронавірусом. І, зрозуміло, що техніку треба відновити після виконання бойового завдання в зоні проведення ООС", — розповів комбат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові відкрили меморіальну дошку Яні Червоній

За словами Власенка, до батальйону постійно набирають нових бійців, повертаються і ті, хто раніше пішов зі служби.

"У нас робота проводиться постійно в територіальних центрах відбору на військову службу за контрактом, наші представники перебувають у шести областях. Крім того, повертаються ті, які у нас вже служили, бо люди звільнилися, треба було вирішити свої питання, які у них там побутові, сімейні виникли. А тепер вони повертаються назад і продовжать службу тут", — уточнив він.

Комбат не знає, як довго батальйон "Донбас" пробуде на передовій наступного разу: "Ми люди військові — скажуть на тиждень, значить на тиждень, скажуть на три роки, значить поїдемо і будемо виконувати завдання три роки".

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.