Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Автомийка заливає водою станцію харківського метро, в переході — потоп (відео)

Уже кілька місяців харків'яни скаржаться на "потоп" в підземному переході на станції метро "Завод ім. Малишева".

Один з підземних переходів на станції метро "Завод ім. Малишева" нагадує кадр з фільму про апокаліпсис. Зі стелі капає брудна вода, поруч "виросли" бурульки, на стінах — величезні сіро-чорні розводи. KHARKIV Today спробував розібратися, що відбувається і чи не загрожує це безпеці метрополітену.

"Ця мийка затоплює метро! Там вже не те, що капає на голову, а капітально ллється і робить величезні калюжі! Стеля і стіни зіпсовані! І чого чекає управління метро, міська влада? Поки впаде комусь на голову?", — пишуть розлючені харків'яни у відгуках до автомийки "Delux wash" на Google-картах.

Про саму мийку відомо мало: вона знаходиться поруч з парковкою супермаркету "Рост - Малишевський", "презентація" відбулася 9 грудня 2020 року. Ділянку землі площею майже півгектара (вул. Плеханівська, 135-139) багато років поспіль орендує "Рост". Сайту у автомийки немає, будь-яка контактна інформація про власника на об'єкті відсутня. У самому "Рості" кажуть, що автомийка їм не належить.

Автомийка самообслуговування припала до душі власникам автомобілів. Вони писали схвальні відгуки, хоча відразу помітили: система відводу води працює погано. "Тиск відмінний, дешевше ніж у інших", "Додам на карті це місце, щоб люди знали. Мийка, пилосос, все супер сучасно ... " ,— писали харків'яни і додавали: " ... але вода частково зливається на вулицю і слабо продуманий спуск води!" 

Згодом непродумана система відводу води відгукнулася пасажирам і працівникам, чиї приміщення знаходяться в підземному переході метро: "Спасибі, що затоплює метро!", — пишуть користувачі 2GIS.

У переході, який знаходиться саме під автомийкою, працюють кілька кіосків, пункт прийому платежів "Мегабанку" і газетна "розкладка". Щоб вода не заливала пресу, стелю довелося обернути щільною клейонкою, але поруч — величезні бурульки і постійно капає.

Місцева газетярка скаржиться, що їй довелося "переїхати" на нове місце, тому що на старому затоплювало.

"Перестає текти тільки вночі, коли зверху не миють машини. За день може набратися цілий таз жовтої води. Сьогодні Megabank годину не міг відкритися: вода з мийки потрапила в замок і замерзла — довелося розтоплювати чайником з гарячою водою", — каже дівчина. Пасажири і співробітники кіосків зверталися до КП "Підземне місто" (саме це підприємство відповідає за стан і обслуговування переходів). Кажуть, відповіді так і не отримали.

KHARKIV Today поцікавився у прессекретаря Харківського метрополітену Олексія Бітнера, чи відомо їм про те, що відбувається.

"Так, ми бачили в соцмережах фото і відео, однак вирішити цю проблему має КП "Підземне місто", тому що підвуличні підземні переходи — це їх територія і вони знаходяться на їх балансі", — сказав Бітнер.

Директор КП "Підземне місто" Олександр Ганус весь день не бере слухавку, не відповідають і за стаціонарними номерами телефонів підприємства.

Автор: Микита Лисенко.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.