Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

82% українців підтримують бажання жінок йти в політику

Жінки в Україні частіше готують їжу і займаються домашнім господарством.

В Україні жінки мало представлені в науці, політиці і правоохоронних органах, — вважають громадяни країни.

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування про роль жінки в українському суспільстві. 82% учасників опитування підтримують те, що жінки йдуть в політику. 12% — протилежної думки.

Більшість сказали, що жінки недостатньо представлені в політиці, науці і правоохоронних органах. Найбільше таких людей виявилося на Сході, куди увійшла  Харківська область, а також неокупованими частини Донецької і Луганської областей. 39% харків'ян і жителів Донбасу вважають, що жінок мало в науці, 46% вважають, що їх мало в політиці, 40% — недостатньо в правоохоронних органах.

Незважаючи на те, що відносна більшість погоджувалася, що ефективно виконувати обов'язки міського або сільського голови, голови обласної державної адміністрації, міністра Уряду, Прем'єр-міністра та Президента України можуть як чоловіки, так і жінки, все ж дещо частіше опитані відзначали, що ефективними тут будуть чоловіки. Міністром оборони більшість бачить тільки чоловіка, найбільше таких — на Сході (73%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові пройде п'ятий Марш жіночої солідарності

Що стосується домашніх справ, у сім'ях більшості опитаних ними займаються жінки. 64% сказали, що їду частіше готують жінки, і тільки у чверті ці обов'язки рівномірно розподілені в парі. Зате зобов'язання бути головою в сім'ї (парі) дещо частіше покладається на чоловіків — такої думки дотримуються 39%, стосовно жінок так вважають 29%, і порівну поділяють цю роль також 29%.

Абсолютна більшість опитаних погоджуються з твердженнями, що найважливіше завдання жінки — піклуватися про дім і сім'ю (83%) і то, що найважливіше завдання чоловіка — це заробляння грошей (75%).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.