Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Вчителька з Харківської області підтримала ЛГБТ-спільноту репом

Ольга Халепа презентувала кліп на трек "Не халепа".

Ольга Халепа намагається зламати застарілу систему освіти і принести у професію педагога нові смисли.

1 вересня вчителька біології з села Яковлівка (Лозівський район) Ольга Халепа, яка прославилася реп-уроками, презентувала кліп на трек "Не халепа". Це глибоко особистий реп від людини, яка не може мовчати. Про дискримінацію Ольга Халепа знає не з чуток. Через свої реп-уроки і новаторський підхід до навчання вона зіткнулася з цькуванням з боку колег і звільнилася зі школи.

Запропонував вчительці написати реп проти дискримінації ЛГБТ + онлайн-журнал "Люк". Раніше Ольга Халепа не замислювалася про проблеми ЛГБТ-спільноти, але після такої пропозиції "почала знаходити в інтернеті статті, відео, соціальні проєкти на цю тему і більше знайомитися з нею". І у підсумку погодилася.

"Я дівчина з села, менталітет сільських людей дуже відрізняється від містян. У селі людина, яка виділяється хоч чимось, — думками, заявами про те, що відбувається у суспільстві, творчістю або активною громадською діяльністю — постійно піддається цькуванню. Саме це відбулося зі мною у школі. Мені здається, у цьому сенсі люди діляться на дві категорії: є ті, які ображаються, закриваються у собі і стають злі на весь білий світ через те, що їх не зрозуміли. А є ті, хто намагаються не звертати уваги, подолати цей страх, продовжувати йти вперед і рухатися своїм шляхом. Хоч це буде творчий шлях, хоч шлях громадського активіста чи шлях ЛГБТ-спільноти", — розповіла учителька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові спотворили мурал рівності людей ЛГБТ+

Прем'єра кліпу відбувається напередодні ХарківПрайда, який пройде 12 вересня, і в його підтримку.

Нагадаємо, треки Ольги Халепи її учні називали кращим "репчиком", який чули.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.