Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові видаватимуть комікси DC українською

Перший комікс вийде на початку 2024 року.

Харківське видавництво Vivat підписало контракт із компанією DC Comics.

Перемовини про співпрацю тривали майже вісім місяців, адже DC обирає партнерів у різних країнах дуже ретельно, враховуючи репутацію компанії, якість друку  і багато інших факторів.

"У березні ми обрали 10 тайтлів, які вийдуть друком у видавництві Vivat, багато працювали над узгодженням деталей співпраці - і от лише кілька тижнів тому нарешті підписали угоду", - повідомила генеральна директорка видавництва Vivat Юлія Орлова

Розпочне серію коміксів DC "Aquaman: Andromeda". Першим коміксом в серії буде Aquaman: Andromeda. Очікується, що комікс вийде в продаж на початку наступного року. Про інші тайтли будуть повідомляти поступово.

"Для мене видавати комікси DC в Україні – це high level, можливість зробити доступними для українських читачів світові бестселери, можливість змінювати український книжковий ринок. І я неймовірно тішуся, що нам це вдається", - написала у соцмережі видавчиня.

DC - одне з найбільших та найпопулярніших видавництв коміксів, нарівні з Marvel Comics.

Як писав KHARKIV Today, щоденник окупації став коміксом. Свій щоденник краєзнавець Олександр Дуванський почав вести з першого дня повномасштабного вторгнення. Ці записи він переховував під землею в банці, як ще один його земляк, розстріляний окупантами письменник Володимир Вакуленко. На щастя, Дуванському вдалося пережити окупацію, його записи лягли в основу соціального коміксу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.