Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові дитячий оркестр дасть концерт, щоб купити інструменти

У програмі концерту — репертуар композиторів епохи Романтизму.

Концерт виконають обдаровані діти і підлітки з різних музичних шкіл Харкова.

У неділю, 23 січня, у Харкові відбудеться концерт "Музичний сторітелінг" Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest, який розпочне цьогорічну концертну діяльність оркестру. Концерт має благодійну мету. Усі гроші від продажу квитків підуть на покупку інструментів для юних і талановитих музикантів.

Концерт "Музичний сторітелінг" — це історії про світло і темряву, добро і зло, про любов і смерть. Прозвучать серйозні шедеври "недитячого" репертуару композиторів епохи Романтизму: Джузеппе Верді, Жоржа Бізе, Едварда Гріга, Каміля Сен-Санса, П'єтро Масканьї та Артуро Маркеза.

Керуватиме Дитячим симфонічним оркестром KharkivMusicFest цього вечора диригент Національної оперети України Назар Якобенчук. Диригент — лауреат ІІІ Міжнародного конкурсу диригентів ім. Стефана Турчака, також він співпрацював із Державним камерним ансамблем "Київські солісти", Академічним симфонічним оркестром Дніпропетровської філармонії, Національним симфонічним оркестром України, Київським оркестром "Софія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'ян запрошують на вертеп

Юні музиканти Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest — це обдаровані діти і підлітки віком 10-18 років із різних музичних шкіл Харкова. Більшість із них уже вирішили вибрати музику своєю майбутньою професією, а гра в оркестрі дає їм можливість зараз набувати серйозного професійного досвіду.

"Учасники оркестру живуть музикою, і гра на музичному інструменті — велика і важлива частина їхнього повсякденного життя. Тому ми, організатори Міжнародного фестивалю класичної музики KharkivMusicFest, частиною якого є Дитячий оркестр, нещодавно провели благодійний аукціон і продовжуємо збирати кошти на кілька нових інструментів для юних музикантів", — розповіла виконавча директорка фестивалю KharkivMusicFest Марія Горбонос.

Стати благодійником може кожен харків'янин. Для цього потрібно купити квиток на концерт "Музичний сторітелінг". Сплатити похід на концерт можна за допомогою картки "єПідтримка", кошти на яку перераховують вакцинованим проти коронавірусу. На сайті Інтернет-квиток потрібно вибрати місце і оплатити квиток онлайн цією карткою. Вартість квитків стартує від 120 гривень.

Концерт розпочнеться о 18:30 23 січня в Органному залі Харківської філармонії (вулиця Університетська, 11). Захід пройде у COVID free форматі (пускають глядачів із "жовтим" або "зеленим" COVID-сертифікатом/негативним ПЛР або експрес-тестом/сертифікатом про одужання від COVID-19).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський композитор отримав престижну премію у Лос-Анджелесі

Міжнародний фестиваль KharkivMusicFest відбудеться у Харкові з 26 березня до 29 квітня 2022 року. Протягом місяця на харків'ян чекають не лише концерти із зірками класичної музики світового рівня, а й масштабна програма поза концертними проєктами та заходами: прикрашені піаніно у різних куточках міста у вільному доступі для всіх охочих зіграти, музичний лекторій для справжніх меломанів, конкурс молодих композиторів і дитячий симфонічний оркестр, інтерактивні концерти для дітей.

Дитячий симфонічний оркестр KharkivMusicFest існує з 2019 року. У ньому грають близько 60 чоловік із різних музичних шкіл Харкова. Мета створення оркестру — об'єднати талановитих дітей і підлітків у віці 10-17 років та дати їм можливість музикування разом, знайомитися з шедеврами класичної музики, виступати на кращих концертних майданчиках міста, а пізніше інших міст і країн. Завдяки фінансовій підтримці KharkivMusicFest участь для дітей є безкоштовною.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.