Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область отримає гроші на "Велику реставрацію"

Фото: Укринформ
Гроші на реставрацію об'єктів у музеї Сковороди дасть Міністерство культури.

У Національному літературно-меморіальному музеї Г. С. Сковороди у селищі Сковородинівка відновлять комору і відреставрують будинок керуючого.

Увечері, 20 жовтня, бюджетний комітет погодив виплату субвенцій на комунальні об'єкти, що потрапили у програму "Велика реставрація". Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко у своєму Facebоok.

"Це означає, що найближчим часом ми почнемо фінансування цих об'єктів за рахунок бюджету Міністерства культури. Серед представлених об'єктів від облдержадміністрацій (усі з наявною проєктно-кошторисною документацією) експертною радою при міністерстві було вибрано 26. Виділення субвенцій для комунальних установ — крок вперед. Адже "Велика реставрація" — це про об'єкти по всій Україні. Деякі з культурних пам'яток знаходяться саме у комунальній формі власності, але від цього їх цінність ніяк не зменшується. Як і потреба у ремонтно-реставраційних роботах", — написав Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятувати старовинні двері. Волонтери починають проєкт у Харкові

За словами голови Міністерства культури, програма повинна розширюватися, і узгодження бюджетним комітетом розподілу субвенції на місцеві бюджети для реставраційних робіт на пам'ятках місцевого значення — підтримкою цієї довгострокової мети.

Гроші "Великої реставрації" у Харківській області підуть на:

  • відновлення комори XIX століття з пристосуванням під виставкові та конференційну зали на території літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди.
  • реставрацію будинку керуючого (адміністративне і фондове приміщення) на території літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди.

Нагадаємо, у лютому стало відомо, що музей Сковороди потрапив у програму "Велика реставрація". У травні для проведення робіт у будинку керуючого почали шукати підрядника.  

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.