Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чи зможуть депутати Харківської обласної ради проголосувати за театр без Пушкіна?

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Питання з другої спроби включили до порядку денного сесії.

На розгляд Харківської обласної ради вкотре передали питання про дерусифікацію Харківського театру імені Пушкіна.

Проект рішення включили до порядку денного в останній момент. Бо напередодні депутати двох профільних комісій (спільної власності за керівництвом депутата від Блоку Кернеса Ганни Кузнєцової та молодіжної політики, культури, спорту та туризму з Віталієм Гагаріним на чолі) не підтримали це рішення і його довелося зняти з порядку денного.

"Питання щодо перейменування театру Пушкіна з порядку денного зникло. Бо ж його завалили на комісіях бюрократичні умільці з Блоку Кернеса та депутати колишньої ОПЗЖ. Тому виносити на пленарне засідання питання не можна. Звісно, процедура запускається по-новому. Що ж, біг по колу абсурду продовжується", - повідомила депутатка Галина Куц.

Але того ж дня, 30 листопада, колектив театру звернувся до голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.

"Колектив вкотре звертається до вас з проханням про перейменування на Харківський академічний драматичний театр", - сказано в листі від 30 листопада за підписом в. о. директорки театру Ольги Ткаченко.

За словами Тетяни Єгорової-Луценко, це питання все одно доведеться голосоувати в залі: його час настав. Якщо не вдасться на сесії 1 грудня, то на наступній наприкінці 2022 року. Позиція голови обласної ради: Харків має позбутися усього російського. Тим більше, театр розпочав дерусифікацію самостійно, змінюючи репертуар та перекладаючи твори українською.

"Перейменувати Харківський академічний російський драматичний театр імені Пушкіна" на "Харківський академічний драматичний театр", - сказано в проекті рішення Харківської облради.

Перейменування театру російської драми ім. Пушкіна розглядали на сесії обласної ради 20 вересня. На розгляд поставили одразу дві пропозиції. У першій пропонувалося викреслити слово "російський" з назви, у другій — і "російський", і "імені Пушкіна". Обидві пропозиції не набрали достатньої кількості голосів. Голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко тоді пообіцяла, що питання допрацюють та знову винесуть на сесію

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.