Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Будьте уважні. Фейковий харківський зоопарк роздає запрошення

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.
У соцмережах з'явився "дубль" акаунта зоопарку.

Серед харків'ян напередодні відкриття зоопарку проводили вікторини. Але запрошення люди так і не побачили.

Як виявилося, розіграш оголосили на фейковій сторінці зоопарку. А потім просто обдурили людей. У зоопарку намагаються заблокувати "лівий" акаунт і знайти людину, яка системно веде паралельну сторінку з 2020 року.

Попередження про існування фейкової сторінки зоопарку розмістили на офіційній сторінці Facebook Харківского зоопарку.

Як розповіла KHARKIV Today прессекретарка зоопарку Жанна Сусло, під час проведення вікторин жителі Харкова стали звертатися зі скаргами про те, що їх обманюють. Як виявилося, вікторину проводили на фейковій сторінці, після просто блокували учасників. Представники зоопарку неодноразово залишали коментарі на фейковій сторінці, вимагаючи припинити обманювати людей, проте їх видаляли. Писали і підписники зоопарку.

"Ми під їх постами писали: "Будь ласка, припиняйте свою діяльність, ця сторінка не має ніякого відношення до Харківського зоопарку". На що просто коментарі були видалені. До цього їх діяльність несла якийсь незрозумілий характер, але коли почався розіграш, звичайно, ми це побачили. До нас потім почали звертатися люди з тим, що ми обманюємо. Сьогодні наша активна підписниця пише: "Навіщо ви це робите, це не офіційна сторінка". Вони пишуть, що ваша інформація не відповідає дійсності, ми офіційні представники", — говорить Жанна Сусло.

Хто і навіщо веде фейкову сторінку — поки невідомо. У зоопарку припускають: це навіть може бути хтось із співробітників або будівельників. Ймовірно, адміністратор має на меті розкрутку сторінки за рахунок популярності зоопарку, щоб у подальшому її вигідно продати. Але якщо раніше сторінка мала нешкідливий характер, то зараз псує імідж зоопарку, зазначає Жанна Сусло.

Крім коментарів, з фейковою сторінкою планують боротися шляхом отримання офіційного статусу справжньої сторінки у Facebook. Однак на це знадобиться час, скільки — невідомо.

"Ми ведемо боротьбу, але поки у нас інструментарій один — це тільки домогтися офіційного підтвердження", — пояснила Сивуха.

Жителів і гостей Харківської області просять користуватися лише офіційною сторінкою, яку можна знайти тут. Всі офіційні сторінки зоопарку у соціальних мережах прив'язані до офіційного сайту — його можна знайти тут. Фейкова сторінка знаходиться за посиланням.

Як писав KHARKIV Today, Харківський зоопарк відкрили після реконструкції у День міста — 23 серпня. Перших відвідувачів пускали групами за запрошеннями. Поки доступні локації "Стежка тигрів" і "Африканська савана".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.