Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"20 днів у Маріуполі" визнали найкращим документальним фільмом британської BAFTA

Фото: "Суспільне культура"
У Великій Британії пройшла церемонія вручення нагород премії BAFTA.

Перемогу в одній із номінацій отримала стрічка, що розповідає про злочини окупантів у Маріуполі.

18 лютого у Великій Британії відбулася церемонія вручення нагород премії BAFTA. У ній був представлений, зокрема фільм Мстислава Чернова, Євгена Малолєтки та Василиси Степаненко "20 днів у Маріуполі". Стрічка була визнана найкращим документальним фільмом. Автори стрічки були присутніми на церемонії, повідомили на сайті BAFTA.

Стрічка "20 днів у Маріуполі" також брала участь у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою". Проте у цій номінації переможцем став інший фільм — "Зона інтересу" (Джонатан Ґлейзер).

Зазначимо, BAFTA — є британською премією. Заснована у 1947 році. Її присуджує Британська академія телебачення та кіномистецтва. Проходить щорічно.

Нагадаємо, стрічку "20 днів у Маріуполі" Чернов, Малолєтка та Степаненко були останніми журналістами, які залишалися і працювали в окупованому Маріуполі. Завдяки їхній роботі світ дізнався про злочини росіян у Маріуполі: гуманітарну катастрофу, викликану облогою, масові поховання мирних мешканців, наслідки бомбардування пологового будинку №3. Медіафайли фотографи надсилали, ховаючись під сходами біля розтрощеного продуктового магазину — з єдиного місця в Маріуполі, де зберігався зв'язок.

Як писав KHARKIV Today, фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" увійшов до шортлистів премії "Оскар-2024". Фільм представлений одразу у двох категоріях — "Документальний фільм" та "Міжнародний фільм". Церемонія вручення премії відбудеться 11 березня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.