Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

З яких джерел небезпечно пити воду у Харківській області

Джерельну воду епідеміологи рекомендують кип'ятити.

У воді з природних джерел та водопроводів знайшли відхилення від норм.

За останніми даними моніторингових лабораторних досліджень питної води в обласному центрі контролю та профілактики захворювань повідомили про отримані результати з відхиленнями від гігієнічних нормативів.

У пробах води, відібраних із водопроводу у селищі Сахновщина, мікробіологічні показники прогностично несприятливі та епідемічно небезпечні. У зв'язку з чим епідеміологи інформують мешканців населеного пункту про існуючі ризики виникнення інфекційних захворювань та рекомендують не вживати водопровідну воду для пиття, приготування їжі та чищення зубів.

У воді з каптажів природних джерел у Харкові (Саржин яр, парк Юність, Петренки — 1, 2, 3 та яр по вулиці Бучми (ліва сторона)) мікробіологічні показники епідемічної безпеки не відповідають гігієнічним нормативам і свідчать про можливе мікробне забруднення підземних водоносів. у тому числі патогенними мікроорганізмами.

"Враховуючи недостатню захищеність від поверхневих забруднень підземних водоносних горизонтів, що живлять джерела, велика кількість ймовірних джерел забруднення (аварії на каналізаційних мережах, руйнування комунальних, сільськогосподарських та інших епідемічно небезпечних об'єктів, де живляться підземні водоносні горизонти. ", - пояснили в обласному центрі контролю та профілактики захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роганському житловому масиву дали гарячу воду

Результати досліджень питної води за санітарно-хімічними показниками свідчать про відмінності від нормативів у водопровідній воді в Харкові (зміст заліза, показники каламутності та перманганатної окисності), у Лозовій (показник перманганатної окисності) та селищі Зачепилівка (показник загальної жорсткості), використання людей води з цих водопроводів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.