Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові жінка отруїлася маринованими грибами

Ілюстративне фото: ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області
Це перший випадок на Харківщині цього року.

43-річна жінка отруїлася маринованими грибами, які збирала два роки тому.

У Харкові та області медики зареєстрували перший цього року випадок отруєння людини дикорослими грибами. Харків’янка вживала мариновані гриби, зібрані у лісі Зміївського району у 2022 році.

"Цього ж дня (після вживання - ред.) у хворої виникли симптоми отруєння: загальна слабкість, біль у шлунку, нудота, головний біль. Постраждала в стані середньої важкості госпіталізована до спеціалізованого закладу охорони здоров’я", — розповіли у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Директорка Центру Любов Махота пояснила Суспільне Харків, за яких умов вживати гриби безпечно.

"Мариновані гриби промислового виробництва зберігаються до року при температурі +16-18°. Якщо температура від 0° до +8° — термін збільшується до двох років. У цьому випадку гриби маринували в домашніх умовах, і ми не можемо знати технологію виготовлення та умови зберігання. Вкотре застерігаємо від збирання та споживання дикорослих грибів", — каже Любов Махота.

За її словами, протягом 2023 року зафіксували три випадки отруєння дикими грибами.

Як писав KHARKIV Today, сім'я у Харкові отруїлася грибами. Пенсіонерів пригостили грибами знайомі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.