Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мешканців Харківщини просять повідомляти про небезпечний сир

Фото: ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області
У сирах знайшли бактерію, що викликає лістеріоз.

Мешканців регіону просять повідомити про французькі сири.

8 лютого у Головне управління Держпродспоживслужби у Харківській області надійшло повідомлення про те, що у сирах "Гаперон", які експортували з Франції до України, виявили бактерії Listeria monocytogenes. Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Харківські області.

Виробником сирів "Гаперон", в яких виявили бактерії, є фірма Societe latiere de vichy, експортер — Thomas Export SA, France. Одержала товар фірма "ТД Гурмандіз", що розташована в Києві.

Зазначимо, сир "Гаперон" — французький напівм'який сир із коров'ячого молока з білою пеніциліновою скоринкою.

Listeria monocytogenes належить до виду патогенних бактерій, які викликають інфекцію — лістеріоз. Хвороба проявляється у ьакими симптомами: діарея, підвищена температура тіла, головні та м'язові болі, зараження крові.

У разі виявлення таких сирів просять повідомляти до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області або безпосередньо до ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області на електронну адресу: gudpss@kh-consumer.gov.ua.

Як писав KHARKIV Today, у морепродуктах із Китаю, які відправили в Україну з Литви, зафіксували перевищення вмісту важкого металу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.