Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

1177 будинків. Знищили російські окупанти у Харкові

Фото: Андрей Мариенко / KHARKIV Today
Також пошкоджено школи, дитячі садки та лікарні.

Мешканців зруйнованих будинків переселяють до шкіл, дитячих садків, притулків та на станції метрополітену.

Російські окупанти зруйнували 1410 будівель у Харкові, з них 1177 — це житлові багатоповерхові будинки, а також 53 дитячі садки, 69 шкіл та 15 лікарень. Про це повідомив "Укрінформ" з посиланням на Харківського міського голову Ігоря Терехова.

"Російська армія, армія агресора цілеспрямовано, я акцентую, цілеспрямовано, стріляє по житлових мікрорайонах. Це не просто окремі будинки, а саме цілі мікрорайони. Жителі зазнають тотальних бомбардувань. На сьогодні в місті зруйновано 1410 об'єктів, з яких 1177 — це багатоповерхові житлові будинки", — сказав Терехов.

Нагадаємо, що найбільш постраждалим є район Північної Салтівки, де практично не залишилося вцілілих будинків. Постійно обстрілюють Індустріальний район, П'ятихатки, селище Жуковського. Ракетними та авіаударами знищено десятки будівель у центрі Харкова. Підрахувати збитки від російського вторгнення у Харкові поки що неможливо. Мер міста Ігор Терехов неодноразово говорив, що Харків доведеться відбудовувати наново.

Як писав KHARKIV Today, раніше Президент України Володимир Зеленський пообіцяв швидко та якісно відбудувати зруйновані внаслідок обстрілу російськими окупантами міста України, зокрема Харків. Після перемоги в Україні діятиме спеціальна державна програма з відбудови зруйнованих міст.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.