Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові шукають майбутніх чемпіонів із синхронного плавання

После Олимпиады в Токио в Харькове встречали "русалочек". Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
У групи набирають хлопчиків (6-8 років) та дівчаток (5-7 років).

Зокрема, дітей готуватимуть до виступу у мікст-дуеті (хлопчик та дівчинка).

Синхронним плаванням у юному віці почали займатись усі бронзові олімпійські призерки. Зокрема, з Харківської обласної школи із синхронного плавання розпочинали "русалоньки" Влада і Марина Алексєєви, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко та Катерина Резнік. Зараз можливість почати займатися синхронним плаванням є не тільки у дівчаток, а й у хлопчиків. Про це KHARKIV Today повідомила тренерка із синхронного плавання Олена Горбачова.

"Бажання — найголовніше. При наборі проходить початковий відбір: ми дивимося дитину, чи є у неї хоча б первинні дані для нашого виду спорту, чи вона гнучка. Бо якщо у дитини немає передумов до нашого виду спорту, то ми її не беремо. Можливо,  вона знайде себе в іншому виді спорту і відкриється там набагато більше. Ми дивимось у залі, на суші — носочок, колінце, спинка "м'яка" чи ні, чи гнеться у спинці дитина, довжину гомілки", — розповіла тренерка.

За словами Олени Горбачової, зараз триває дуже активний набір хлопчиків.

"Ввели нещодавно у нас на міжнародних стартах мікст-дуети — хлопчик з дівчинкою. Хлопчики тренуються на загальних підставах з дівчатками, у них, в принципі, та ж програма, може тільки силової підготовки трішки більше ми хлопчикам даємо, щоб вони були сильнішими Так, вони тренуються за загальною програмою, разом із дівчатами у команді, також розтягуються, вони виступають у мікст-дуеті з дівчинкою і зараз обговорюють питання, що хочуть у майбутньому запровадити мікст-дует і як олімпійський вид програми зробити. Нині значно більше хлопчиків пішло. Можливо, це пов'язано і з останнім Чемпіонатом світу, і з Олімпіадою, тому що цей вид спорту на слуху і нарешті люди побачили, що хлопчиків теж набирають", — пояснила тренерка.

Харківська обласна школа із синхронного плавання набирає до групи хлопчиків (6-8 років) та дівчаток (5-7 років). Заняття включають: плавання, хореографію, акробатику, танці, загальну фізичну підготовку та йогу. Тренування відбуваються під керівництвом Заслужених тренерів України.

Запис проводиться за адресою: вулиця Велика Панасівська, 90 (басейн "Локомотив"). Контактний номер: 066 557 02 50 Олена Василівна Горбачова.

Тренерка уточнила, що заняття з тими, хто пройшов відбір, проводять три рази на тиждень, з 16:00 до 18:00. Наразі місячна вартість становить 640 гривень, оплата — у касі басейну "Локомотив".

Як писав KHARKIV Today, на Олімпіаді  у Токіо синхроністки з Харкова взяли дві "бронзи" — у дуеті і групі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.