Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Роман Семенуха нагородив харківського шпажиста і його тренера

Фото: KHARKIV Today.
Кубок вручили Роману Свічкарю.

Роману Свічкарю і його тренеру Ірині Одокієнко вручили Кубок "Спортивна зірка Слобожанщини".

27 квітня в управлінні у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації нагородили кубком шпажиста Романа Свічкаря, якого визнали найкращим спортсменом Харківської області в березні.

Шпажист Роман Свічкар наприкінці березня в командних змаганнях Кубка світу в Казані в складі збірної України виборов "срібло". Команда поступилася Італії, проте заробила путівку на Олімпіаду в Токіо. Роман Свічкар виступав з Богданом Нікішиним, Ігорем Рейзліним і Анатолієм Гереєм.

Комісія при управлінні у справах молоді та спорту ні хвилини не сумнівалася в претендента на "Спортивну зірку Слобожанщини". Нагороду Роману Свічкарю і його тренеру Ірині Одокієнко вручив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Роман Семенуха.

"Радий привітати медалістів наших і людей, які вибороли ліцензію на Олімпіаду в Токіо, Ірину Іванівну [тренер Романа Свічкаря Ірина Одокієнко — ред.]. Від усієї України, управління молоді та спорту ХОДА вітаємо вас і неймовірно вам вдячні. Великий вам уклін за величезну працю і за те, що саме ви будете представляти Україну і прославляти нашу державу", — сказав Роман Семенуха.

Харківський шпажист радий нагороді, але не розслабляється: попереду Олімпіада, сьогодні — щоденні тренування. У минулому сезоні спортивні досягнення Свічкаря область також відзначила, але в іншій номінації — "Спортсмен року Харківській області". Спортсмен каже: нагороди від області підтверджують результати на змаганнях.

"Спасибі, що вибрали мене і мого тренера. Приємно отримати цю нагороду. Це не перша наша нагорода. Ми отримали також нагороду "Спортсмен року Харківській області"(сезон 2019-2020), це було надзвичайно важливо. Це підтверджує наші виступи на змаганнях. Ми виграли срібну нагороду на етапі Кубка світу, отримали ліцензію на Олімпійські ігри і це дало нам можливість отримати цю нагороду, — розповів Роман Свічкар. — Тренувань дуже багато, багато, багато ... [сміється — ред.]. Дуже важкі тренування. Спасибі Федерації, департаменту за те, що ми мали можливість їздити на міжнародні змагання, тренувальні збори".

Тренується шпажист з командою в Харкові (спортивний комплекс "Уніфехт"), Києві. Зараз головне завдання — підготовка до Олімпіади. Облдержадміністрація обіцяє сприяти в підготовці спортсменів до змагань.

"Я вважаю, що обласна державна адміністрація повинна приділити максимальну увагу кожній людині, яка отримала ліцензію [на Олімпіаду — ред.]. Як на мене, збірна дуже символічна, оскільки вона — від Ужгорода до Харкова, в цьому є певний символізм. Ми будемо допомагати всім, організаційно і не тільки. Створимо всі умови, щоб спортсмен думав тільки про Олімпіаду", — підкреслив Роман Семенуха.

Зокрема, йдеться про побутові питання (житло для спортсменів) і тренувальний процес.

Нагадаємо, на сьогодні олімпійські ліцензії у спортсменів з Харківської області є з боксу, фехтування та синхронного плавання (дует і група).

Нагороду "Спортивна зірка Слобожанщини" заснувало управління у справах молоді та спорту ХОДА спільно з відділенням Національного олімпійського комітету чотири роки тому. За цей час її отримали понад сто спортсменів і тренерів Харківської області. Комісія обирає кращого спортсмена місяця за підсумками його виступу на міжнародних і всеукраїнських змаганнях.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.