Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Помер тренер харківських волейболістів

Сергій Коваленко. Фото: Федерація волейболу України
Причини смерті тренера невідомі.

Сергієві Коваленку було 45 років.

8 липня помер передчасно помер тренер харківського волейбольного спортивного клубу "Юридична академія" Сергій Коваленко. Про це повідомили на сайті Професійної волейбольної ліги України.

"Уся волейбольна спільнота ПВЛУ глибоко сумує з приводу втрати спеціаліста та чудового колеги. Ця людина назавжди залишиться у наших серцях. Висловлюємо щирі слова співчуття та підтримки рідним та близьким Сергія Володимировича. Нехай спочиває з миром…Вічна пам'ять, тренере…", — сказано у повідомленні.

За інформацією сайту Volleyball.ua, Сергій Коваленко помер у місті Чернівці.

Зазначимо, Сергій Коваленко був професійним волейболістом. Із 1999 по 2005 роки грав за "Юракадемію", у 2006 році долучився до "Локомотиву", де виступав два роки. Був чемпіоном Європи серед студентських команд (2002 рік), срібним призером XII Чемпіонату України з волейболу (2003 рік), чемпіоном України (сезон 2006/2007). Після завершення кар'єри гравця став тренером (2019 рік). За його тренерства "Юракадемія" здобула дві "бронзи" на чемпіонаті України (сезони 2020/2021 і 2022/2023).

"Сергій Коваленко, будучи гравцем, багато років віддав нашій команді, разом з нею ставав Чемпіоном Європи серед студентських команд, володарем Кубка України, неодноразово — призером національного чемпіонату. Після завершення успішної кар'єри гравця продовжив не менш успішно працювати з командою в якості тренера, передаючи свій спортивний та життєвий досвід гравцям", — розповіли у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого.

Як писав KHARKIV Today, у квітні помер видатний тренер, який вивів харківський "Металіст" до Вищої ліги. Михайлу Фоменку було 75 років.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.