Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Колишній півзахисник "Металіста" виграв Чемпіонат світу з футболу разом із Мессі

Фото: ФК "Металіст".
Алехандро Гомес недовго грав у Харкові, а в Аргентині рідко потравпляв в основу команди.

Колишній півзахисник харківського "Металіста" Алехандро (Папу) Гомес став першим футболістом, який грав у чемпіонаті України та виграв чемпіонат світу.

Папу Гомес прийшов в Українську прем'єр-лігу в найкращі часи. Аргентинцем цікавилися "Інтер" та "Атлетіко", але боротьбу за гравця виграв "Металіст", який збирав свою дрім-тім під Лігу чемпіонів і не шкодував грошей, пише "Трибуна".

Папу пограв за харків’ян у сезоні 2013/14 – зіграв кілька непоганих матчів (всього у нього 24 гри та 4 голи), але так і не став своїм у Харкові. Пізніше зізнався, що це був шлюб за розрахунком.

"Несподівано прийшло запрошення з "Металіста", який мав грати в Лізі чемпіонів і боровся з "Шахтарем" за чемпіонський титул. До того ж у команді було багато аргентинців, тож я подумав: "Чому б і ні? Принаймні пограю в єврокубках та зароблю грошей".

Рік у "Металісті" виявився жахливим: дискваліфікація клубу від УЄФА, проблеми адаптації, потім в Україні розпочалася війна.

"Хтось каже, що я втік, але я просто не міг ризикувати своєю родиною", – говорив Гомес в інтерв’ю.

Зі збірною Аргентини він виграв все, що тільки можна, хоча так і не став гравцем основного складу. Алехандро дебютував за команду у 29 років у товариському матчі проти Сингапуру.

На Чемпіонаті світу-2022 у Катарі хавбек зіграв сумарно 109 хвилин: 59 у матчі з Саудівською Аравією (1:2) на груповому етапі та 50 хвилин у зустрічі 1/8 фіналу проти Австралії (2:1). В обидвох він вийшов в старті, але результативними діями не відзначився. Під час фіналу Гомес був на лавці запасних, коли команди били пенальті.

"Багато разів я чув, як люди кажуть "поїзд проходить лише один раз" або "ви пропускаєте потяг". Це брехня. Потяг проходить щодня – у будь-який час і в будь-якому місці. Ми володіємо своєю долею. Думав, що мій потяг пішов, але у віці 34 років я здійснюю свою найбільшу мрію – граю на чемпіонаті світу. Дякую всім, хто допоміг мені зробити це можливим. Я надзвичайно пишаюся своїми товаришами по команді, своєю країною та собою", – написав Гомес за день до фіналу.

Пізніше хавбек запостив фото зі збірною Аргентини, яка святкує перемогу на чемпіонаті світу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.