Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський шахіст став чемпіоном Європи

Антон Коробов. Фото: ХОГА
Антон Коробов взяв участь у турнірі у Словенії.

Харків'янин грав у складі збірної команди України.

З 12 до 21 листопада у словенському Четежі проходив чемпіонат Європи з шахів. Харків'янин Антон Коробов грав у складі збірної команди України, яка посіла перше місце. Про це повідомили у Харківській облдержадміністрації.

Крім гросмейстера з Харкова, до команди увійшли Андрій Волокітін, Юрій Кузубов, Кирило Шевченко і Володимир Онищук. Чемпіонат українці пройшли без жодної поразки і у дев'яти турах набрали 14 очок. Шахісти з України обіграли суперників зі Швейцарії, Норвегії, Грузії, Росії та Вірменії та зіграли внічию зі збірними Румунії, Іспанії, Голландії та Азербайджану.

Друге місце — у шахістів з Франції, вони також набрали 14 очок, але за додатковими показниками поступилися українцям. Третє місце посіли поляки.

Фото: ХОГА
Фото: ХОДА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартував продаж квитків на перші зимові матчі "Харківських соколів"

Жіноча збірна України, у складі якої грала харків'янка Ганна Ушеніна, опинилася за крок від медалі, посівши четверте місце. У дев'яти турах українки набрали 12 очок — п'ять перемог, дві нічиї та дві поразки. За додатковими показниками збірна поступилася команді Азербайджану, яка посіла третє місце. Срібні нагороди дісталися грузинкам (15 очок), а перше місце посіли суперниці з Росії (18 очок).

Нагадаємо, у серпні Антон Коробов переміг на бліц-турнірі

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.