Еліна Світоліна вийшла у чвертьфінал Олімпіади у Токіо

Українська тенісистка обіграла спортсменку з Греції.

У чвертьфіналі Олімпіади Еліна Світоліна зустрінеться з переможцем у парі Кароліна Плішкова — Каміла Джорджі.

27 липня вихованка харківської школи тенісу Еліна Світоліна обіграла суперницю з Греції Марію Саккарі і вийшла до чвертьфіналу Олімпійських ігор-2020 у Токіо.

На корті тенісистки провели 2 годині 38 хвилин. У першому сеті Світоліна не скористалася перевагою у рахунку (4-1), Саккарі з другої спроби подала на партію. У другому сеті українська тенісистка зробила два брейки, у третьому сеті лідирувала (3-1). Коли Саккарі зрівняла рахунок, Світоліна оформила ще один брейк. Рахунок гри склав 5-7, 6-3 і 6-4.

Відзначимо, Еліна Світоліна вдруге виступить у чвертьфіналі Олімпійських ігор. У 2016 році на турнірі у Бразилії вона поступилася на цьому етапі Петре Квітовій.

Як писав KHARKIV Today, перше коло змагань Світоліна подолала 25 липня. На корті зустрілася з німецькою спортсменкою Лаурою Зігемунд, яку обіграла з рахунком 6-3, 5-7, 6-4.

26 липня вихованка харківської школи тенісу обіграла спортсменку з Австралії Айлу Томлянович і вийшла до третього кола олімпійського турніру в Токіо. Рахунок гри склав 4-6, 6-6, 6-4.

Нагадаємо, від України на Олімпіаду до Токіо вирушили 158 спортсменів у 25 видах спорту, зокрема 16 — з Харкова. На Олімпійських іграх-2020 українська збірна виступає у таких видах спорту: бадмінтон, бокс, вільна боротьба, важка атлетика, велоспорт, веслування, гімнастика, дзюдо, карате, кінний спорт, легка атлетика, плавання, плавання артистичне, стрільба з лука, стрибки у воду, на батуті, п'ятиборство, теніс, триатлон і фехтування.