Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чотириразова олімпійська чемпіонка з Харкова поскаржилася, що її не покликали на День Незалежності

Фото: Facebook Яна Клочкова. 
"Золота рибка" Яна Клочкова впевнена, що Україна не повинна втрачати своїх чемпіонів.

Спортсменка відзначила, що багато українських олімпійських чемпіонів та спортсменів, не маючи можливості бути корисними, поступово покидають Україну.

Сьогодні, 24 серпня, у столиці пройшов військовий парад до 30-річчя Незалежності України. Однак, як виявилося, запрошення на захід отримали не всі видатні особистості. Харків'янка, чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова поскаржилася, що її не покликали на святкування річниці Незалежності. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"У такі дати, як сьогодні, у 30-річчя Дня Незалежності України, я хочу звернути увагу на важливість участі та присутності на офіційному рівні олімпійських чемпіонів і іменитих спортсменів України. Тих, хто на міжнародній арені прославляв нашу країну, хто своєю працею домагався підвищення іміджу України", — написала спортсменка.

Яна Клочкова зазначила, що її не запрошували на урочисті заходи і минулого року. Водночас спортсменка відзначила, що завжди приїжджає до Києва на День Незалежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський згадав харківський танк Т-34 у своїй промові до Дня Незалежності

"Кожен раз мене запрошували на святкування і я була рада розділити цей день разом з тими людьми, які також, як і я колись прославили нашу країну на міжнародній арені. Протягом останніх двох років цього чомусь не відбувається. Може мої медалі і медалі багатьох інших спортсменів потьмяніли? Нехай мене, найтитулованішу спортсменку України і чотирикратну олімпійську чемпіонку, не запросили ні на проводи національної збірної на Олімпіаду до Токіо, ні на парад до 30-ї річниці Незалежності України, але роблячи так з багатьма іменитими спортсменами України — країна втрачає своїх чемпіонів!", — впевнена Яна Клочкова і додала, що "багато українських олімпійських чемпіонів та спортсменів, не маючи можливості бути корисними, поступово покидають Україну і представляють інтереси вже інших країн".

Також спортсменка відзначила, що "чиновники у нашій країні тимчасові, а олімпійські чемпіони та видатні спортсмени — назавжди".

Раніше KHARKIV Today писав, що з нагоди 30-ї річниці Незалежності України Президент Володимир Зеленський перед військовим парадом на Хрещатику вручив високі державні нагороди, почесні звання та медалі. Серед нагороджених — учитель фізики комунального закладу "Харківський фізико-математичний ліцей № 27" Ілля Гельфгат.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.