Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленський згадав про Харків, вітаючи працівників радіо і телебачення

Фото: bykvu.com
Президент розпочав своє привітання зі слів: "Алло, алло, алло! Говорить Харків! Вам, вам, вам".

Історія радіомовлення в Україні розпочалася у Харкові.

16 листопада в Україні відзначають День працівників радіо, телебачення і зв'язку. Зі святом привітав президент Володимир Зеленський.

"Алло, алло, алло! Говорить Харків! Вам, вам, вам". Саме ці, на перший погляд, нічим не примітні слова техніка зв'язку пролунали з гучномовців у серці Слобожанщини 16 листопада 1924 року і розпочали історію радіомовлення в Україні. Під час Другої світової війни воно не припинить роботу, передачі з Хрещатика йтимуть до останнього дня оборони Києва, диктори у Харкові будуть біля мікрофону під час ворожих бомбардувань, радіо допомагатиме нашим льотчикам орієнтуватися під час боїв і нічних атак на нацистські тили", — написав глава держави у соцмережах.

Володимир Зеленський згадав, що символічно радіо та війну поєднає Андрій Бобир — відомий винищувач і творець одночасно: льотчик 1-го Українського фронту і бандурист українського радіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав фірмовий жест Кернеса

"Саме він після війни зіграє на бандурі, яку завжди брав у небо і тримав у крилі літака, "Реве та стогне Дніпр широкий" — легендарні позивні українського радіо, незмінні вже майже вісім десятиліть", — уточнив президент.

За словами Зеленського, за часів відновлення незалежності прямі трансляції засідань Верховної Ради зроблять радіо головним джерелом інформації про політичне життя та історичні зміни у державі.

"А "Ще не вмерла Україна…" прозвучить в ефірі за півроку до того, як парламент затвердить її Державним Гімном України", — додав глава держави.

Президент вважає, що сили та вплив більші, ніж у людського голосу, лише у поєднанні голосу і зображення — телебачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вовина тисяча. Чи допоможуть виплати вакцинувати більше харків'ян?
 
"Першим рядком його історії в Україні є показ стрічки "Алітет іде в гори" одесита Марка Донського. Це перша професійна телетрансляція з Київського телецентру на Хрещатику, 26, що відбулася 70 років тому. За ці роки телебачення неодноразово змінювало історію. Особливо ми усвідомили, яке значення має достовірна інформація та яку загрозу становить бреxня, у часи боротьби за свободу й правду, двох революцій, війни на Донбасі й пандемії COVID-19. Все це відводить радіо й телебаченню надважливу роль і наділяє надвисокою відповідальністю за кожне слово і кожну букву. Оскільки у сучасному світі інформація давно стала зброєю, за допомогою якої можна впливати на глобальну політику та окремі процеси в інших державах, формувати думку та поведінку мільйонів людей. Будь-яка новина, фейк чи необачна фраза можуть завдати удару, наслідки якого можуть бути більшими, ніж наслідки обстрілів і бомбардувань", — написав Володимир Зеленський.
 У день професійного свята глава держави побажав усім працівникам радіо і телебачення завжди пам'ятати про це.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.