Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

З Будинку рад на площі Свободи вивозять документи

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Нове місце для роботи Харківської облради вже визначено.

Вдалося вивезти значну частину архіву і частину непошкодженої техніки.

Виконавчий апарат облради спільно з дирекцією обласної асоціації місцевого самоврядування евакуювали документи та оргтехніку зі знищеного російськими ракетами Будинку рад.

За дорученням голови Харківської облради, президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Тетяни Єгорової-Луценко проводиться вивезення архіву документів і вцілілого майна облради. Про це повідомив перший віцепрезидент — виконавчий директор асоціації Микола Тітов.

"Дирекція асоціації та виконавчий апарат обласної ради евакуювали все, що залишилося після обстрілу. На жаль, не все можна врятувати, але вдалося вивезти значну частину архіву, частину непошкодженої оргтехніки", — каже Микола Тітов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На відновлення Харківського університету ім. Каразіна знадобляться мільярди гривень

Будинок рад — пам'ятка архітектури. У будівлі на вулиці Сумській, 64 працювали постійні комісії, проходили сесії облради, розташовувалися кабінети керівництва. По будівлі було завдано ракетного удару 1 березня.

"Всупереч усьому Харківська облрада залишається найвищим представницьким органом регіону і має представляти спільні інтереси громад області, як це передбачено Конституцією України. Депутати вже продемонстрували свою єдність та патріотичну позицію, коли одноголосно — у повному складі 120 чоловік — підтримали звернення про закриття неба над Україною. Ми також активно співпрацюємо з громадами, щоб забезпечити їх жителів усім необхідним", — заявила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вже визначене місце, де працюватиме апарат облради і комісії. З метою безпеки його не називають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові від попадання ракети спалахнула багатоповерхівка

За регламентом облрада може проводити засідання постійних комісій та сесії у форматі відеоконференції.

Нагадаємо, 1 березня російські військові нанесли ракетний удар по центру міста, зокрема потрапили до будівлі Харківської облдержадміністрації.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.