Євгена Мураєва звинуватили у расистських висловлюваннях

Колишній харківський нардеп назвав Париж "чорним".

За різкі висловлювання проти вступу до НАТО та ЄС Євген Мураєв може втратити ліцензію на свої телеканали.

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення звертатиметься до суду з проханням оштрафувати телеканал Євгена Мураєва "НАШ" на 124-670 гривень та відібрати ліцензію у телеканалу "Максі-ТВ. Про це повідомляє пресслужба регулятора. Приводом стали різкі висловлювання політика в ефірі програми" Важливе" з Максимом Назаровим, яка вийшла 1 вересня 2021 року. Обговорювався візит президента до США та перспективи вступу України до ЄС та НАТО.

"Він, ігноруючи національні та міжнародні правові вимоги, вдався до расистських висловлювань та очорнення релігійних переконань. У контексті бесіди Євген Мураєв використав лексеми "чорний Париж", "мусульманська Мекка… з хіджабами…, де страшно перебувати" і виражав інші характеристики населення французької столиці , яке етнічно походить з африканського континенту та мусульманських країн. Це підкреслювало негативне ставлення, зневагу та нехтування оратора до таких людей", — заявили у пресслужбі Нацради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Мураєв пов'язаний з "російською ватою" і Азаровим

До того ж, регулятор визнав, що ліцензіат не виконав попереднє рішення Національної ради від 19.08.2021 та не усунув порушення цих норм закону і не заплатив штраф у розмірі 119 544,75 грн. Національна рада звернеться до суду з позовом щодо анулювання його ліцензії.