Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Яку заставу повинні внести кандидати ув мери Харкова

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
У порівнянні з минулим роком, сума застави збільшилася.

Через зростання мінімальної зарплати сума застави збільшилася майже на 60 тисяч гривень.

Кандидати на позачергових виборах Харківського міського голови повинні внести грошову заставу у розмірі 271 тисячу 659  гривень. У порівнянні з минулим роком, сума застави стала більша майже на 60 тисяч гривень через зростання мінімальної зарплати. Про це повідомив рух "Чесно". 

Грошова застава Харківського міського голови розраховується за формулою: чотири мінімальні зарплати, встановлені на день початку виборчого процесу, помножити на кожні 90 тисяч виборців. У Харкові станом на кінець серпня налічується близько 1,07 мільйона виборців. Виборчий процес розпочнеться 11 вересня, до цього часу кількість виборців може дещо змінитися.

Відзначимо, у 2020 році 15 кандидатів у мери Харкова внесли по 229 тисяч гривень застави.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові шукають спостерігачів на вибори мера

Нагадаємо, у цьому році проводять позачергові вибори, оскільки обраний мером втретє у жовтні 2020 року Геннадій Кернес помер у грудні 2020 року через ускладнення після коронавірусу.

Станом на 7 вересня відомо про наміри балотуватися у мери міста секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова, ексмера Харкова Михайла Добкіна, колишнього депутата Харківської міськради Дмитра Мариніна. Такод називає себе єдиним кандидатом від демократичних сил голова харківського "Нацкорпусу" Костянтин Немічев. З переговорного процесу щодо єдиного кандидата вийшла "Європейська Солідарність". Від партії Петра Порошенка балотуватиметься депутат Харківської облради Олександр Скорик. Про свої амбіції заявляли депутати міськради Аліна Мустафаєва ("Слуга Народу") і Анатолій Родзинський ("Опозиційна платформа — за життя"). Поки під питанням участь народних депутатів Олександра Фельдмана і Юлії Світличної. Партії "Слуга Народу" "Голос" і "Демократична сокира" не планують висувати своїх кандидатів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.