Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Виступ Президента України: що сказав Володимир Зеленський

Близько другої години ночі 22 лютого 2022 року Володимир Зеленський звернувся до українців. Він зробив це після засідання РНБО, яке скликав за рішенням Росії про визнання непідконтрольних територій Донбасу.

Президент України сказав, що Україна залишається у межах територій, визнаних міжнародним правом, хто б які рішення не ухвалював. Він провів розмови із лідерами Британії, США, Німеччини та ЄС. Україна продовжить рухатись мирним дипломатичним шляхом.

"Як тільки ми побачимо зміну ситуації, як тільки ми побачимо зростання ризиків, ви все це знатимете. Наразі немає жодних причин для хаотичних дій, зробимо все, щоб так було надалі. Ми віддані мирному і дипломатичному шляху, йтимемо ним і тільки ним. Ми на своїй землі, ми нікого і нічого не боїмося, ми нікому і нічого не винні, і ми нічого і нікому не віддамо, і ми в цьому впевнені", — сказав Зеленський.

За словами Зеленського, визнання незалежності "ОРДЛО" може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей та ігнорування рішень Нормандського формату.

Нагадаємо, увечері 21 лютого президент РФ Путін підписав указ  про визнання незалежності самопроголошених республік. В указах Путін офіційно доручив запровадити російські війська на окуповану територію. Незабаром жителі Донецька та Луганська почали повідомляти у соцмережах про колони російської військової техніки та солдатів, які рухаються у напрямку лінії зіткнення зі Збройними силами України.

Також Путін пообіцяв підписати документ "про дружбу та взаємодопомогу" з "ЛНР/ДНР".

"Вважаю за необхідне прийняти вже давно назріле рішення — негайно визнати незалежність і суверенітет "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки"", — заявив Володимир Путін, давши розпорядження Раді федерації ратифікувати це рішення і надати формуванням всіляке сприяння.

Одразу після засідання Ради безпеки РФ Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 110 КК України (публічні заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, вчинених представником влади).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.