Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У праймеріз патріотичних сил Харкова переміг Сергій Жадан

Проукраїнські сили Харкова підбили підсумок праймеріз єдиного кандидата на виборах мера.

Згідно з опублікованими результатами голосування,найбільшу підтримку отримав письменник, поет і музикант Сергій Жадан — 11,6%, найменшу — Юлія Світлична (7,4%).

Відзначимо, що на сьогоднішній день Жадан офіційно не оголошував про бажання брати участь у виборах. У 2015 році Сергій Жадан вже закликав висунути єдину кандидатуру від патріотичних сил на виборах мера Харкова.

На другому місці з невеликим відривом від Жадана знаходиться Олександр Скорик, який буде кандидатом на виборах від "Європейської Солідарності". Він отримав 11,04% голосів праймеріз.

Найменше голосів набрала ексголова Харківської обладміністрації Юлія Світлична — вона знаходиться на останньому місці в голосуванні серед 11 претендентів.

Раніше партія "Слуга Народу" відмовилася від висунення кандидатури Світличної. За повідомленнями ЗМІ, цей варіант обговорювався до офіційного старту кампанії. Проте 6 вересня Давид Арахамія заявив, що партія не братиме участі у виборах "через відсутність сильної кандидатури".

Як припускає політолог Олександр Кочетков, низький рівень довіри до Світличної може підштовхнути її до неучасті у виборах. За його словами, Світлична запам'яталася в області тільки самопіаром і скандалами.

"Особливо примітний випадок — активна участь Світличної у спорудженні" непереборної для агресора "Стіни" на кордоні, яка на ділі виявилася звичайним дротяним парканом. На який, однак, були списані величезні гроші", — підкреслив Кочетков.

Також нагадаємо, що тільки у цьому році почалося будівництво Харківського обласного онкоцентру, фінансування на який було виділено ще за часів каденції Світличної. Однак у період її роботи будівництво так і не запустили. Ймовірно, ці корупційні скандали вплинули на низькі результати Юлії Світличної під час онлайн-голосування в ході праймеріз єдиного кандидата.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.