Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ще один мер-зрадник із Харківської області втік до Росії

Геннадий Мацегора. Фото: Facebook/Купянский горсовет
Геннадій Мацегора здав Куп'янськ і втік у Росію із сім'єю.

Вовчанськ і Куп'янськ окуповані з першого дня російської війни.

У населених пунктах, куди зайшли окупанти, категорично налаштовані проти Росії. Про це голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у інтерв'ю "РБК Україна".

"Вовчанськ і Куп'янськ також приблизно місяць перебувають під тимчасовою окупацією. У Вовчанську вони намагалися піднімати російський прапор, створювати псевдоісторії про підтримку російського вторгнення. Проте їм це не вдалося. Ми комунікуємо з тими населеними пунктами, які ближчі до кордону — повірте, там Росію не підтримують, незважаючи на те, що там переважно російськомовне населення. І зараз вони категорично налаштовані проти РФ. Звичайно, є зрадники, щодо яких ведуться кримінальні провадження і які з першого дня почали співпрацювати з Росією", — розповів керівник ХОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На роль гауляйтера Харкова готують колишнього депутата-регіонала

За інформацією Синєгубова, перший колаборант — мер Куп'янська Геннадій Мацегора — вже у Росії.

"Якщо говорити про Куп'янськ, голова цього міста був першим зрадником. Йому повідомили про підозру. І, за нашою інформацією, він уже зі своєю родиною виїхав на територію РФ. Власне, як і мер міста Балаклія (Іван Столбовий) — там така сама історія була: він публічно заявив, що підтримує окупантів. Після цього було розпочато кримінальне провадження. Цей мер, за нашою інформацією, вже не перебуває на території України", — пояснив голова Харківської обласної військової адміністрації.

Зазначимо, остання публікація на сторінці Куп'янської міськради у Facebook була 28 березня. За чотири дні до цього там було опубліковано відеозвернення до президента Володимира Зеленського від мера Куп'янська Геннадія Мацегори. Він заявив, що його доньку нібито викрали. 27 лютого окупанти захопили Куп'янськ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У полоні в окупантів залишаються голови двох громад Харківської області

Як писав KHARKIV Today, на початку квітня стало відомо, що міський голова окупованої Балаклії Іван Столбовий поїхав до Росії

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.