Підозрюваний у хабарництві ексголова Харківської облради затягував ознайомлення зі справою

Сторона захисту вже три місяці ознайомлюється з матеріалами справи, суд дав на це іще трохи більше трьох місяців.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі вважали, що сторона захисту затягувала із процедурою ознайомлення з матеріалами справи, тому пішли до суду.

Вищий антикорупційний суд 18 жовтня обмежив стороні захисту строки ознайомлення з матеріалами кримінального провадження стосовно голови Харківської обласної ради, його заступника та їхнього спільника-адвоката, яких викрили на одержанні 1 мільйона 50 тисяч гривень хабара. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.  

"Слідство у справі було завершено у липні 2022 року, проте сторона захисту затягувала із процедурою ознайомлення з матеріалами справи. Суд погодився з доводами САП та НАБУ і задовольнив клопотання, встановивши строк ознайомлення до 30 січня 2023 року", — розповіла сторона обвинувачення.

Нагадаємо, після того, як сторона захисту ознайомиться з матеріалами справи, обвинувальний акт скерують до суду.

Як писав KHARKIV Today, у липні 2021 року заступника голови Харківської облради Андрія Малиша та його спільника — адвоката Руслана Танабаша викрили та затримали після одержання останньої частини хабара у 350 000 гривень. Після чого їм повідомили про підозру. У серпні 2021 року повідомили про підозру і голові Харківської обласної ради. 19 серпня Артура Товмасяна звільнили з цієї посади.