Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Офіс Генпрокурора перевіряє харківського нардепа

Генеральний прокурор України Андрій Костін ініціював кримінальне провадження щодо народного депутата "Слуги народу" Олександра Куницького.

Улітку Куницький як нардеп поїхав у відрядження в Ізраїль, але встиг побувати у США та повернувся, порушивши термін.

Кримінальне провадження щодо народного депутата відкрито за фактами, оприлюдненими розслідувачами програми "Схеми"

"Куницький отримав від голови ВР дозвіл на виїзд у короткотермінове робоче відрядження в Ізраїль, натомість повернувся лише за три тижні, "засвітившись" в аеропорту Флориди (США). Раніше за схожими фактами були порушені кримінальні провадження і щодо низки інших депутатів, зокрема Віталія Борта ("ОПЗЖ"), та Юрія Арістова ("Слуга народу")", - пишуть "Схеми".

13 грудня за поданням генпрокурора до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення Куницьким кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України,повідомили в Офісі генерального прокурора на запит "Радіо Свобода".

Як писав KHARKIV Today, у липні Куницький отримав погодження Верховної Ради на виїзд протягом п’яти днів у короткотермінове відрядження, але пробув за кордоном майже три тижні. Як повідомили в апараті парламенту, Куницький був відряджений до Ізраїлю з 3 по 7 липня 2023 року "в рамках діяльності депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Ізраїлем", де він є співголовою. Повернувся Куницький в Україну лише 22 липня.

Як писав KHARKIV Today, протеже Олександра Дубинського Олександр Куницький виграв вибори у Харкові на 169-му окрузі, він балотувався від президентської "Слуги Народу".

Перед тим, як стати депутатом, на той момент Youtube-блогер Куницький в своїх відеороликах часто рекламував AutoEnterprise. Коли він став нардепом, то ініціював два законопроекти про ринок електромобілів і електрозарядних станцій. Один з них — "Про нормування і створення умов розвитку мережі зарядних станцій електричних транспортних засобів". Його розкритикувала Європейська електромобільна асоціація України. Другий законопроект — "Про визначення електромобілів, зарядних станцій і створення умов для переходу на екологічний транспорт до 2030 року" теж зняли з розгляду.

У вересні 2021 року НАБУ проводило обшуки в офісі компанії "Автоентерпрайз" (надає зарядні комплекси та послуги у сфері електромобілів), вдома у заступниці директора компанії Аліни Мустафаєвої і власника Дмитра Ніконова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.