Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Ніж до горла": Путін кілька разів згадав про Харків

Фото: KHARKIV Today.
У своїй годинній промові Путін не обійшовся без згадки Харкова.

 21 лютого президент РФ Путін визнав суверенітет самопроголошених "ЛНР" та "ДНР", перед цим він виступив зі зверненням. Намагаючись переписати історію, він говорив про Леніна, Сталіна, Хрущова.

У годинній промові він кілька разів згадав Харків і навіть Чугуїв (де дислокується 92 бригада).

"Цього року заплановано не менше десяти таких спільних маневрів. Очевидно, що такі заходи є прикриттям для швидкого нарощування військового угруповання НАТО на території України. Тим більше, що модернізована за допомогою американців мережа аеродромів — Бориспіль, Івано-Франківськ, Чугуїв, Одеса і так далі, здатні забезпечити перекидання військових частин у найкоротший термін", — заявив Володимир Путін.

Президент Росії вважає, що балістичні ракети з Харкова долетять до Москви за 7-8 хвилин.

"Балістичні ракети здатні досягати цілей на дистанції до 5500 кілометрів. У разі розміщення таких систем вони зможуть вражати об'єкти на всій території Росії, а також за Уралом. Підлітний час до Москви крилатих ракет "Томагавк" складе менше 35 хвилин, балістичних ракет з району Харкова — 7-8 хвилин, а гіперзвукових ударних засобів — 4-5 хвилин. Це називається... це просто ніж до горла і вони, не сумніваюся, розраховують реалізувати ці плани", — сказав Путін.

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін визнав суверенітет самопроголошених "ЛНР" та "ДНР" та підписав відповідний указ.

Після цього Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців із запевненням, що зараз немає жодних причин для хаотичних дій. Україна залишається в межах територій, визнаних міжнародним правом, хто б якесь рішення не приймав, і продовжить рухатися мирним дипломатичним шляхом.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.