Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Наказав знищити окуповане селище": голова громади спростував фейк російського ТБ

Фото: Facebook/Вячеслав Задоренко
Голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко родом із Козачої Лопані і десять років очолював селищну раду.

В'ячеслав Задоренко не сумнівається, що Козачу Лопань звільнять.

18 березня голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко спростував інформацію, яка розповсюджується пропагандистами. Про фейк він розповів на відео.

"Сьогодні на російському телебаченні масово поширюють інформацію щодо того, що я як міський голова погрожував розстрілом моїх рідних жителів Козачої Лопані і наказував знищити моє селища. Я хочу запевнити, що ми не військові люди, ми займаємося гуманітарними питаннями і міський голова не може віддавати накази  Збройним силам України", — повідомив голова Дергачівської громади.

За словами Задоренка, деякі місцеві жителі піддаються провокаціям, він просить цього не робити.

"Щодо цього селища, то я віддам своє життя за мир, свободу та перемогу мого рідного краю. Козача Лопань — це моє рідне селище. Усе моє життя пов'язане саме з Козачою Лопанню. Прикро бачити, що деякі місцеві жителі, яких я знаю, піддаються на провокації, піддаються цій інформації. Хочу запевнити, друзі, ми не тримаємо на когось зла. Я запевняю вас, що ми козачани, ми обов'язково звільнимо наше селище, буде перемога за нами. Ми відбудуємо наш рідний край ще краще, ніж є сьогодні. І на нашому центральному майдані, як завжди, ми разом з вами відзначимо наш День перемоги. Не піддавайтеся на провокації, не вірте фейкам і знайте, що я завжди поруч із вами", — пояснив голова Дергачівської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти показують "мило" про надання гуманітарної допомоги у Харківській області

Гуманітарну ситуацію сьогодні Задоренко назвав контрольованою.

"На жаль, на тій території, яка тимчасово окупована, ми не можемо у повному обсязі доставляти гуманітарний вантаж. Але ми робимо все, що від нас залежить", — уточнив він.

Зазначимо, В'ячеслав Задоренко народився у Козачій Лопані і десять років очолював селищну раду. У 2020 році його обрали головою Дергачівської громади, куди, зокрема, входить Козача Лопань.

Нагадаємо, 17 березня російська армія обстріляла касетними бомбами Козачу Лопань. Загинули щонайменше шестеро людей.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.