На двох кандидатів у мери Харкова чекають для пояснень у НАЗК

Обидва запрошені — депутати Харківської міськради.

Національне агентство з питань запобігання корупції запрошує для подання пояснень "слугу народу" Аліну Мустафєву і прихильника Шарія Володимира Плетньова.

З 13 до 17 грудня НАЗК запрошує 17 чоловік для надання пояснень про можливі порушення вимог Законів України "Про запобігання корупції" та "Про політичні партії в Україні". Про це повідомили на сторінці НАЗК у Facebook.

Щоб з'ясувати обставини можливих порушень порядку подання фінансової звітності, зокрема чекають на представників виборчих фондів:

  • 14 грудня — Аліну Мустафаєву (розпорядник поточного рахунку виборчого фонду кандидата на посаду Харківського міського голови Аліни Мустафаєвої);
  • 15 грудня — Володимира Плетньова (розпорядник виборчого фонду кандидата на посаду Харківського міського голови Володимира Плетньова).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що обіцяли десятеро кандидатів у мери Харкова

Нагадаємо, 31 жовтня у Харкові обирали шостого мера, ним став Ігор Терехов. Серед кандидатів були самовисуванка Аліна Мустафаєва і Володимир Плетньов від партії Шарія. 2020 року обидва стали депутатами Харківської міськради, директор фірми з прокату автомобілів Аліна Мустафаєва від "Слуги Народу" і суддя на пенсії Володимир Плетньов від партії Шарія.