Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мер розповів, скільки будівель пошкоджено у Харкові

Терехов каже, що при реконструкції особливість міста збережеться.

У Харкові щодня бомбардують будинки, школи, ринки, об'єкти інфраструктури.

Найбільше постраждали багатоповерхові будинки на Північній Салтівці. Про шкоду, завдану Харкову, мер міста Ігор Терехов розповів в інтерв'ю Наталії Влащенко, опублікованому 18 березня.

"708 будівель, з яких понад 600 — це багатоповерхові будинки. Якщо взяти те, що у нас 8000 будинків, то порахуйте самі. Адміністративні будівлі, Художній музей, бібліотека Короленка, дуже багато історичних будівель, історичний центр міста, яким завжди пишалися харків'яни, сьогодні зруйнований. Сьогодні, коли проїжджаєш містом, бачиш зовсім інше місто. І, звичайно, серце кров'ю обливається, коли бачиш це", — повідомив Харківський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Харкова окупанти обстріляли виш і житлові будинки

Плани щодо відновлення Харкова вже обговорюються.

"Мене запитали нещодавно, які емоції у мене, коли я їду? Ми побудуємо все, реконструюємо все. Зараз не можна піддаватися емоціям, тому що нереально піддаватися емоціям. Зараз потрібно думати про те, як відбудовувати і ми над цим уже працюємо. Зараз треба думати про те, як створити образ Харкова, новий вигляд Харкова. Але водночас зберегти родзинку, бекетівську родзинку, родзинку того, що було у Харкові і, знаєте, такий неповторний смак Харкова. Це дуже важливо", — пояснив Терехов.

Нагадаємо, 2 березня окупанти випустили ракету по площі Конституції. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.