Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Колишній регіонал і друг Добкіна став почесним громадянином Харківської області

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Каратуманов
Олег Каратуманов був депутатом ВР від "За ЄдУ" і чотири рази обирався до Харківської обласної ради.

З третьої спроби Харківська обласна рада проголосувала за перелік почесних громадян Харківщини. Голосували "пакетом", а не за кожного претендента окремо.

У результаті такої маніпуляції почесним громадянином Харківської області став Олег Каратуманов, депутат від фракції Блоку Кернеса "Успішний Харків". Голосувати "пакетом" запропонував депутат від "Слуги Народу", його підтримав необхідний мінімум колег — 62 голоси. 

"Взяла слово, нагадувала про демократичність та легітимність, наголошувала на необхідності поіменного голосування. Постійно говорила і писала в чаті, що в Положенні написано, що голосування має бути поіменним по кожній кандидатурі. Бо не можна знецінювати та не поважати людей, які претендують на цей високий статус.Зазначала, що є пункт у Положенні, де передбачено, що лише за рішенням ради голосування може бути пакетним. Потім почалися якісь виступи, де розказували, що є вже традиція, щоб голосувати пакетно. Врешті, слава Богу, прислухалися до закону. Рада спочатку проголосувала, що хочуть пакетного голосування, а потім усім претендентам гамузом дали статус почесних", — повідомила депутат від "Європейської солідарності" Галина Куц.

Фракція "ЄС" не голосувала за цей перелік кандидатів саме через наявність у ньому прізвища Каратуманова. "За" присвоєння "почесного" Каратуманову і ще шести кандидатам проголосували 70 депутатів, причому кнопку за себе натис і Каратуманов, але потім згадав про конфлікт інтересів і відкликав свій голос.

Почесними громадянами Харківської області цьогоріч стали також:

1. Олександр Волобуєв, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, генерал-майора служби цивільного захисту;

2. Раїса Єремейчук, начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Харківській області, кандидата економічних наук, почесного працівника Державної казначейської служби України, заслуженого економіста України;

3. Віктор Забашта, директор комунального некомерційного підприємства Харківської облради "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", доктора філософії;

4. Олександр Пивоваров, радник генерального директора акціонерного товариства "Українські енергетичні машини", начальник управління Служби безпеки України в Харківській області (2014-2016 роки);

5. Микола Уманець, виконавчий директор регіональної філії "Південна залізниця" акціонерного товариства "Українська залізниця", кандидат технічних наук.

 Олег Каратуманов обрався до Харківської облради у 2020 році від Блоку Кернеса "Успішний Харків", до цього тричі обирався від Партії регіонів (двічі) та "Оппоблоку". У 2002 році був обраний депутатом Верховної Ради IV скликання від "За ЄдУ", у 2006-му не пройшов до ВР.

За даними руху "Чесно", під час карантину у 2020 році гречкосіяв, передавав засоби індивідуального захисту для лікарень і держслужбовців.

У 2008 році 17-річний син Каратуманова на смерть збив 19-річного студента Івана Гаражу і втік з місця аварії зник. Невдовзі його автівку з розбитим лобовим склом зупинили в кілометрі від місця ДТП. У липні 2009 року прокуратура Харківської області закрила справу за відсутністю складу злочину.

Є близьким до колишнього мера Харкова Михайла Добкіна, разом із ним мандрував по Ізраїлю та Латвії.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.