Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський нардеп виявив неповагу до начальника Генштабу ЗСУ

Фото: Михайло Макарук.
Андрій Одарченко від "Слуги Народу" (справа обличчям до камери) вирішував власні питання біля трибуни ВР.

Народний депутат замість того, аби виконувати свою роботу, вештався біля трибуни Верховної Ради . У цей час на трибуні виступав генерал-лейтенант, гачальник Генерального Штабу ЗСУ, Герой України Сергій Шаптала.

Це сталося під час засідання ВР у вівторок 13 грудня. У цей час розглядався законопроект №8271 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів України щодо особливостей несення військової служби в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці".

Сергій Шаптала робив доповідь, а Андрій Одарченко тим часом не тільки не слухав, а й щось базікав біля трибуни.

"Доповідає Начальник Генштабу в країні, де йде війна. І на цьому фото ми бачимо, як уважно його слухають "народні обранці". Як вони "поважають" армію і військових, бігаючи під час доповіді по залу, і проводячи свої базари. Стид, срам і сором, панове депутати!  Два недоліка вже ідентифіковано — це Олексій Жмеренецький та Андрій Одарченко, обидвоє звісно зі "Слуги Народу". То що там, панове, як там повага і любов до ЗСУ?" — обурився у соцмережах речник InformNapalm Михайло Макарук.

Чому народний депутат із Харкова поводився так у Верховній Раді, невідомо. Ми намагалися з'ясувати це, але Андрій Одарченко не бере слухавку.

Нагадаємо, Андрій Одарченко виграв вибори на 179 окрузі Харкова у Дмитра Святаша. Балотувався від партії "Слуга Народу". У 2021 році виграв вибори ректора новоствореного Біотехнологічного університету в Харкові, але так і не склав повноваження народного депутата.  

Об'єднання універститетів і вибори ректора проходили зі скандалами: у день виборів кандидати Олексій Красноруцький, Олександр Нанка і Олександр Ульянченко заявили про фальсифікації на виборчих дільницях на користь кандидата на посаду ректора — Андрія Одарченка. Основними претензіями кандидатів є кварцування приміщень для голосування, під час якого могла відбутися заміна урн з бюлетенями, продовження часу голосування до 18:00, обмеження кількості спостерігачів у день голосування, передвиборча кампанія з порушеннями (Одарченко провів 12 зустрічей з виборцями).

Як писав KHARKIV Today, 12 травня Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Міністерства освіти і науки про створення Державного біотехнологічного університету, до якого увійшли Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Харківська державна зооветеринарна академія, Харківський національний аграрний університет імені В. В. Докучаєва та Харківський державний університет харчування і торгівлі.

Навесні 2022 року ДБТУ евакуювався на захід України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.