Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський нардеп поїхав за кордон і не повернувся вчасно

На фото — Александр Куницкий
Олександр Куницький мав паспорт Ізраїля, але обіцяв позбутися його.

Народний депутат від "Слуги Народу" Олександр Куницький улітку 2023 року на два тижні "загубився" між Ізраїлем та Україною. У цей час він був у США, порушивши термін офіційного відрядження.

Народний депутат у липні отримав погодження Верховної Ради на виїзд протягом п’яти днів у короткотермінове відрядження, але пробув за кордоном майже три тижні. Як повідомили в апараті парламенту, Куницький був відряджений до Ізраїлю з 3 по 7 липня 2023 року "в рамках діяльності депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Ізраїлем", де він є співголовою. Повернувся Куницький в Україну лише 22 липня, повідомляють "Схеми".

"Звіт за цю поїздку нардеп подав на ім’я спікера Руслана Стефанчука 11 липня. В цей час він все ще перебував за кордоном. Куницький повернувся в Україну лише через 15 днів після завершення дат офіційного відрядження, а саме ввечері 22 липня 2023 року. Депутат заїхав в Україну через пункт пропуску на кордоні з Польщею "Шегині", пред’явивши закордонний паспорт. 15 липня Куницький прилетів в аеропорт St. Pete-Clearwater International Airport, який розташований штаті Флорида", - пишуть розслідувачі.

"Схеми" пишуть, що у США проживають члени родини нардепа, а також офіційний помічник депутата Куницького і власник харківського холдингу з виготовлення зарядних станцій Autoenterprise Дмитро Ніконов (виїхав з України за три місяці до повномасштабної війни).

У 2020 році НАБУ відкрило кримінальне провадження після виходу розслідування «Схем», про те, що депутат Куницький використовував свій мандат в інтересах компанії Autoenterprise Дмитра Ніконова. Куницький та представники компанії відкидали ці звинувачення. Розслідування НАБУ триває і досі.

Загалом за сім місяців 2023 року Куницький пробув за кордоном 54 дні, у 2022 році – 132 дні.

Як писав KHARKIV Today, протеже Олександра Дубинського Олександр Куницький виграв вибори у Харкові на 169-му окрузі, він балотувався від президентської "Слуги Народу".

Перед тим, як стати депутатом, на той момент Youtube-блогер Куницький в своїх відеороликах часто рекламував AutoEnterprise. Коли він став нардепом, то ініціював два законопроекти про ринок електромобілів і електрозарядних станцій. Один з них — "Про нормування і створення умов розвитку мережі зарядних станцій електричних транспортних засобів". Його розкритикувала Європейська електромобільна асоціація України. Другий законопроект — "Про визначення електромобілів, зарядних станцій і створення умов для переходу на екологічний транспорт до 2030 року" теж зняли з розгляду.

У вересні 2021 року НАБУ проводило обшуки в офісі компанії "Автоентерпрайз" (надає зарядні комплекси та послуги у сфері електромобілів), вдома у заступниці директора компанії Аліни Мустафаєвої і власника Дмитра Ніконова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.