Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківську облраду вперше очолила жінка

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.
Кандидатуру висунула тільки фракція "Слуга Народу".

На позачерговій сесії Харківської облради депутати погодили заяву Артура Товмасяна про дострокове складання повноважень. За Тетяну Єгорову-Луценко проголосували 75 депутатів.

На засіданні присутні 93 депутати. Друге питання у порядку денному — обрання голови облради. Тільки одна фракція Харківської облради, "Слуга Народу", одноголосно висунула кандидатуру — заступника голови фракції Тетяну Єгорову-Луценко. Раніше "СН" пропонувала іншого кандидата, Олександра Попова, але перед сесією рішення змінили.

Представники фракції просили підтримати Єгорову-Луценко.

"Я як голова фракції повідомляю, що одноголосним рішенням загальних зборів депутатів на посаду голови висунута кандидатура Тетяни Єгорової-Луценко. Прошу підтримати", — сказав голова фракції Ігор Захарченко.

Роман Семенуха просив колег підтримати пропозицію "СН", тому що облрада не може залишатися без голови.

"Насправді я б звертався до всіх колег-депутатів не робити передчасних висновків. Вищий антикорупційний суд розставить крапки у цій справі. Не меншою втратою репутації буде той факт, що ми вийдемо без голови облради. Наш обов'язок піти з легітимним головою облради", — сказав Семенуха.

Тетяна Єгорова-Луценко розповіла, чому вирішила очолити облраду.

"Хочу відзначити, що для мене велика честь бути кандидатом на посаду голови Харківської облради. За цей невеликий період нашої каденції було дещо зроблено, впевнена, багато розпочато, але я вважаю, що у нас ще тривалий шлях і ще багато роботи. Тільки злагоджена робота депутатського корпусу, голови облради можуть привести до неймовірних результатів, які давала Харківська область. Показники індексу промисловості та агропромислового сектора впали не тільки у Харківській області. Прийшов час і ми навчилися жити у період пандемії. Готова докласти всіх зусиль, щоб Харківська область почала займати провідні позиції в Україні. Ми повинні до цього прагнути, у нас є великий регіональний потенціал, можливості, надійні партнери — адміністрація, райради, громади. І тільки робота єдиного організму може підняти індекс промисловості і агропромислового сектора і соціально-економічного розвитку", — сказала Єгорова -Луценко.

Претендентка пообіцяла у разі обрання працювати відкрито і не виключила, що буде переглянуто склад комісій облради.

Голосування було таємним і тривало півгодини. Потім голова рахункової комісії Віталій Панов оголосив результат: 89 депутатів отримали бюлетені і взяли участь у голосуванні, за Тетяну Єгорову-Луценко проголосували 75 депутатів, проти — 9.

Що відомо про Тетяну Єгорову-Луценко

Тетяні Єгоровій-Луценко 37 років. У жовтні 2020 року її обрали депутатом Харківської облради. До червня 2021 року Тетяна Єгорова-Луценко очолювала обласну фракцію "Слуги Народу". У серпні 2020 року Тетяна Єгорова-Луценко стала першим заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера, але з наступною головою, Айною Тимчук, не спрацювалася — у квітні 2021 року була звільнена з посади.

З грудня 2017 року до грудня 2019 року очолювала Головне територіальне управління юстиції у Харківській області. У березні 2020 року Тетяна Єгорова-Луценко брала участь у проміжніх виборах до Верховної Ради у 179 окрузі у якості самовисуванки. У 2015 році балотувалася у депутати облради в окрузі  №33, у Лозівську міськраду і Лозівську райраду від "Радикальної партії Олега Ляшка".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.