Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська "Слуга Народу" хоче позбутися депутата-колаборанта

Фото: соцмережі
Олексій Подорожний працював в окупаційній адміністрації Липців.

Депутата, який підтримував росіян, відкликають за народною ініціативою. 

Питання про внесення пропозиції щодо відкликання депутата Липецької сільської ради (Харківський район) Олексія Подорожного за народною ініціативою розглянули на зборах Харківської обласної організації політичної партії "Слуга народу". 

За даними Служби безпеки України, під час окупації росіяни призначили Олексія Подорожного посадовцем псевдоадміністрації Липецької громади. Він, разом із депутатом Олександром Федоренком від "Блоку Світличної "Разом", який очолив окупаційну адміністрацію, підтримали загарбників і погодилися з ними співпрацювати з 24 лютого. 

"Один із них займався організацією збору та незаконним вивезенням українського зерна з території регіону до РФ", — інформували у спецслужбі.

Обох зловмисників підозрюють за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Зазначимо, Олексій Подорожний зареєстрований як фізична особа-підприємець, основний вид діяльності — вирощування зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур. Також він був членом ради Харківської районної організації партії "Блоку Петра Порошенка "Солідарність". За нашою інформацією, зараз місцезнаходження Олексія Подорожного невідоме.

Раніше мандат депутата Липецької сільської ради забрали у Вадима Кудікова, підозрюваного у державній зраді за співпрацю з ворогом.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.