Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кабмін погодив звільнення батька харківського нардепа. Його бачили разом з окупантами

Валерий Любота. Фото: соцсети
Валерія Люботу востаннє бачили в Україні на початку повномасштабної війни.

Кабінет міністрів на засіданні 4 липня засідання ухвалив низку кадрових рішень, серед яких - звільнення Валерія Люботи.

Про це повідомив представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Погоджено звільнення Люботи Валерія Михайловича з посади голови Куп’янської районної державної адміністрації Харківської області", - сказано у повідомленні.

Валерій Любота - це батько народного депутата від "Слуги Народу" Дмитра Люботи. Любота-старший був підприємцем у Куп'янську, у березні 2021 року Володимир Зеленський призначив його головою Куп'янської районної державної адміністрації, він був членом партії "Слуга Народу".

У перші дні повномасштабної війни викладав відео у соціальних мережах, а 27 лютого 2022 року зробив звернення щодо необхідності співпрацювати з окупантами.

"Вчора (27 лютого) до стін Куп'янська прийшов ворог. Дізнавшись про те, що мер Куп'янська Геннадій Мацегора їде на переговори, щоб здати місто, я вирішив також брати участь там, щоб бачити і чути, про що йдеться. Мацегора зустрівся, з ним була начальниця поліції, яка виконувала обов'язки, Наталія Шевченко. Вони домовилися про те, що у місті немає військових, що всі залишили місто, що можна заходити сміливо та нічого не боятися. Домовилися про те, що виділять три поліцейські машини для того, щоб супроводжувати колони. Він мер міста, він на них чекав і він зробить усе для того, щоб тут було гідне, нове російське життя", — сказав Любота-старший.

Утім, пізніше виправдовувався, що запис вівся "під дулом автомату".

"Коли ми зібралися їхати, до нас у машину сів чоловік у цивільному з маскою на голові і під дулом пістолета мені довелося сказати ті слова, які я вчора сказав. Вибачте мене..., трохи... не злякався, ні — звернувся до жителів міста для того, щоб попередити їх, що йдуть війська", — пояснив Валерій Любота.

Ще кілька його відео були у соцмережах, але на початку березня 2022 року він зник. Після деокупації Куп'янська Валерія Люботу на підконтрольній Україні території ніхто не бачив. Утім, кримінального провадження щодо Люботи-старшого немає. 

Тепер указ про звільнення Люботи-старшого має підписати Президент України Володимир Зеленський.

На даний момент обов'язки начальника Куп'янської районної військової адміністрації виконує Андрій Канашевич.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.